HERNE – Gregoriaans koor met Requiem in de kerk van Kokejane

C21

HERNE – Gregoriaans koor met Requiem in de kerk van Kokejane

Requiem_2
HERNE – Gregoriaans koor met Requiem in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 

De Schola Sainnensis, het hoog aangeschreven Gregoriaans koor uit de streek, bouwt gestaag verder aan de weg.  Op vrijdag 27 oktober om 20 uur is het koor te horen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kokejane, tijdens de ‘Vesperae de defunctis’ of ‘de Vespers voor de Overledenen’. Nadien krijgen de aanwezigen de gelegenheid om in samenzang het "In Paradisum" en het "Salve Regina" mee te zingen, twee Gregoriaanse liederen die velen wellicht nog bekend in de oren klinken.

Het kooroptreden is meteen ook een mooie gelegenheid om tijdens de Allerheiligendagen even stil te staan bij de dierbaren van wie we recent of al langer geleden afscheid moesten nemen. De vespers worden mee opgeluisterd door Jean-Marie Viaene op het orgel. Koorleider is Joachim Kelecom.
De Schola Gregoriana Sainnensis wil het Gregoriaans in de wijde omgeving van de Zennevallei en het Pajottenland een duwtje in de rug geven door enkele keren per jaar een viering of een optreden te verzorgen en zo dit mooi repertoire te redden van de vergetelheid.
Wie meer wil weten – of wie weet – zich bij het koor wil voegen is steeds welkom bij één van de leden, op www.gregoriaans-zennevallei.org of bij de dekenassistent van het dekenaat Lennik hugo.casaer@gmail.com .
De deuren van de kerk gaan open om 19u30. Voor de samenzang is er een repetitie om 19u45.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer - Affiche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief