HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek

C21

HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek

Fc_herne_tollembeek__1_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_tollembeek__2_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - Keep Cool Sablon, Olympia, Ortho Medica, Assur Reygaerts & Derijcke, Ramen en Deuren Luckx, Electro Service Timmermans, Garage-carrosserie Deviche, Bouwwerken Patrick Lanneer, PajotPartners, Schrijnwerkerij Hans Decoster, Carrosserie Deveseleer, Elektriciteit Ricour & Zonen, de Supportersclub FC Herne en Wijnen Sterckx - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_tollembeek__2a_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_tollembeek__6_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_tollembeek__8_
HERNE – Uiteindelijk toonde FC Herne zich met een 2-1 uitslag enigszins verrassend de betere van Tollembeek, dat nochtans eerst op voorsprong was gekomen via spits Olivier Goubert - © Deschuyffeler
 
Fc_herne_tollembeek__9_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - d’(H)opmaten - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_tollembeek__11_
HERNE – Topdag bij FC Herne met VIP-arrangement en derby tegen Tollembeek - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het derby tegen Tollembeek organiseerde het bestuur van FC Herne onder meer voor zijn sponsors een heuse VIP-dag in het cafetaria van de sporthal De Hernekouter. Voor de wedstrijd werden de genodigden in stijl ontvangen met een deugddoende aperitief en een heerlijke maaltijd onder buffetvorm verzekerd door traiteur en catering Orecah. Meteen zat de sfeer er dan ook goed in voor de eigenlijke voetbalmatch in het kader van de competitie in 3de provinciale reeks D.

Seizoensstart gemist
Nadat FC Herne tegen alle verwachtingen in eind vorig seizoen van 2de naar 3de provinciale tuimelde kwam de club van het Groene Kwadrant terecht in een reeks met onder meer buren Galmaarden en Tollembeek. Bij de seizoensstart waren de verwachtingen enigszins hooggespannen doch na een derde van de competitie parkeerde FC Herne in het algemeen klassement slechts op de 10de plaats met 13 punten. Markzonen Tollembeek, de ploeg van voorzitter Georges Olemans, vergaat het beter. Met 20 punten prijkte de ploeg op de 3de plaats op slechts 2 punten van het kopduo Schepdaal en KVK Wemmel. Na een moeizame start heeft de Hernse groen-rode ploeg van kersvers voorzitter Yvan Ricour thans evenwel stilaan maar zeker een remonte ingezet met welgekomen puntenscores tijdens de jongste wedstrijden als resultaat.
Toch winst voor FC Herne
Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om van het streekderby een sfeervol gebeuren te maken. Temeer daar ook het dweilorkest d’(H)opmaten hun muzikaal ambiancesteentje bijdroegen. Uiteindelijk toonde FC Herne zich met een 2-1 uitslag enigszins verrassend de betere van Tollembeek, dat nochtans eerst op voorsprong was gekomen via spits Olivier Goubert. Nog voor de rust bracht Anthony Tirlo evenwel de bordjes in evenwicht. Het was dan wachten tot de 89ste minuut voor de winning goal van FC Herne via Ewoud Perrots. Al bij al een verdiende overwinning van de thuisploeg die toch het meeste balbezit liet optekenen.
FC Herne zag het levenslicht op 19 november 1955 en speelde vooreerst een seizoen in het Katholiek Sportverbond waarna een jaar later werd overgestapt naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Al die jaren bonden de spelers hun voetbalschoenen aan voor wedstrijden in 3 of 4de provinciale. In het seizoen 1979-1980 werd kampioen gespeeld in 4de provinciale. In 2013 wist de club dan via allerlei barragewedstrijden te promoveren naar 2de provinciale waar zij zich wist te handhaven tot het eind van vorig seizoen.
Dynamisch clubbestuur
De opeenvolgende clubvoorzitters waren Michel De Reymaecker (1955-1959), André Lissens (1959-1962), Pierre Ost (1962-1964), Jules Ost (1964-1967), Wilfried Van Den Daelen (1967-1969), Leopold Sergeant (1969-1973), Evariste Van Holder (1973-1977), Michel Druez (1977-2003), Yves Reygaerts (2003-2017) en thans Yvan Ricour, die in het bestuur wordt bijgestaan door secretaris Wilfried Ost, penningmeester Jean-Pierre Deblander, jeugdcoördinator Jan Vanhove en de bestuursleden Guy Bauwens, Johan Vonckers, Joris Mertens en Eric Vanhove. Het sportief beleid berust in de handen van voorzitter Yvan Ricour, jeugdcoördinator Eric Vanhove en Jan Vanhove. En sinds nu toch al enkele jaren is het Emilien Van de Maele die tot algemene waardering de verantwoordelijkheid torst voor de cafetaria.
Een gedegen jeugdwerking
Sinds enkele jaren streeft het clubbestuur er naar geregeld eigen jeugdspelers naar de eerste ploeg te laten doorstromen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer kapitein Dieter Van Steenkiste, Ewoud Perrots, Robin De Herder, Jorik Van Cutsem, Lode Derijcke, Arno Decnijf, Tim Chabert, Frederik Malfroot en Arno Decuyper. De club kent dan ook een uitgebreide en flink gestoffeerde jeugdwerking met in totaal 11 jeugdploegen vanaf U6 tot en met U17. En daarnaast zijn er naast het eigenlijk A-team ook nog een B-kern, een reserveploeg en een veteranenploeg. De charme in de schoot van de club dan weer wordt geleverd door het talentrijk damesteam dat uitkomt in 2de provinciale A en daar goed meedraait aan de top van de rangschikking.
Synthetisch voetbalveld
Het dynamisch bestuur denkt ook infrastructureel aan de toekomst. Geborgen in en rond de prachtige accommodaties van de sporthal De Hernekouter gaat de club voortaan door het verenigingsleven als een vzw. Het is dan ook onder die vorm dat het bestuur een overeenkomst heeft afgesloten met het gemeentebestuur om gezamenlijk het huidig voetbalhoofdveld te vervangen door een synthetisch. Het gaat om een gedeelde investering van in totaal om en bij de 400.000 euro.
Wie vanuit Hernse hoek reikhalzend uitkeek naar de derbymatch was Luc Somers, de draaischijf van de steunactie ‘Support Ghana’. Zo keek hij niet alleen uit naar de eventuele selectie van zijn Ghanese gaststudent Platini Jika in de selectie van Herne maar ook naar de prestatie van Josip Priels bij Tollembeek. Die laatste heeft hem immers al twee keer vergezeld op werkverblijf in het Kpando-district in Ghana. Van dit bijzonder duel kwam er jammer genoeg niets in huis daar Platini JIka bij FC Herne uiteindelijk niet werd opgenomen in de selectie.
Een gezellige bedoening  
Zeker de uitgenodigde hoofdsponsors Keep Cool Sablon, Olympia, Ortho Medica, Assur Reygaerts & Derijcke, Ramen en Deuren Luckx, Electro Service Timmermans, Garage-carrosserie Deviche, Bouwwerken Patrick Lanneer, PajotPartners, Schrijnwerkerij Hans Decoster, Carrosserie Deveseleer, Elektriciteit Ricour & Zonen, de Supportersclub FC Herne en Wijnen Sterckx genoten dan ook met volle teugen van het gebeuren en wisten de inspanningen van het bestuur naar waarde te schatten. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief