HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters

HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters

1_marktrotters_jaarfeeest_2017__13_
HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters - © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_jaarfeeest_2017__1a_
HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters - Patrick Janssens © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_jaarfeeest_2017__5_
HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters - © Deschuyffeleer
 
Marktrotters_jaarfeeest_2017__20_
HERNE/NINOVE – Niets dan blije gezichten op jaarlijks clubfeest van De Marktrotters - Rudi De Slachmuylder © Deschuyffeleer
 

De feestzaal De Parel in Denderwindeke was ook dit jaar de plaats van afspraak voor de leden van de Hernse wandelclub De Marktrotters voor hun jaarlijks clubfeest. Daarbij werd teruggeblikt op het voorbije wandeljaar en alvast ook al een tipje van de sluier gelicht van de toekomstige activiteiten met als nabije uitschieter uiteraard hun Eindejaarstochten op zondag 17 december aanstaande  Voor de muzikale intermezzo’s werd een beroep gedaan op animator Rudi De Slachmuylder.

Ook het voorbije jaar stonden De Marktrotters garant voor vele kilometers wandelplezier. Zoals nu toch al ruim 20 jaar zijn hun Kriek- en Mattentochten (2de zondag van maart), hun Urbanustochten (3de zondag van juli) en de Eindejaarstochten (3de zondag van december) telkens en opnieuw goed voor in totaal een kleine 7000 inschrijvingen.

Naast de drie eigen sterevenementen staat de clubleiding ook jaarlijks in voor zo’n 6 à 7 busuitstappen die de nagenoeg 200 leden de mogelijkheid bieden her en der in het land deel te nemen aan wandelactiviteiten van bevriende clubs, al dan niet gekoppeld aan een verlengde weekenduitstap. In 2018 staan zo nu al uitstappen geagendeerd naar Geel, Boom, Koksijde, Macon (Chimay), Terneuzen en Antwerpen.
 
Waarom wandelen?
 
Jean-Marie Paduart: “Uit een kleine studie van onze gegevensbank blijkt dat ook onze wandelclub een vereniging is waar de gemiddelde leeftijd van de leden te vinden is rond en boven de 60. Dat is ook zo voor het merendeel van alle andere wandelverenigingen. Al jaren is gebleken dat recreatief wandelen in het algemeen een waaier aan voordelen biedt. Het helpt het bewegingsmechanisme in stand te houden. Een wandeling draagt eveneens bij tot de opbouw van het gehalte aan vitamine D. Daarnaast helpt het ook bij het tegengaan van geheugenverlies. Het staat buiten kijf dat een paar kilometers wandelen erg fijn kan zijn, het voelt goed aan te bewegen, je kunt even je hoofd leeg maken en het is bovenal gezond. Daarenboven is het een goedkope, leuke en veilige manier van bewegen. Het is dan ook goed voor de hersenen, het geheugen en het hart. En men ontdekt tenslotte ook flink wat natuurschoon”.
 
Bestuur
In haar geschiedenis kende de club met Alfred Dannau, zijn echtgenote Marie-José Dooms en Jean-Marie Paduart tot nu toe slechts drie voorzitters. Nu toch al een paar jaar is de voorzitterszetel wel vacant en neemt Maggi De Wolf voorlopig als gevolmachtigd bestuurder mee de leiding van de club waar. Het bestuur telt thans overigens 12 leden die de veelvuldige en variërende functies op oordeelkundige wijze onder elkaar verdelen. Zo zijn het dit dozijn geëngageerde Marktrotters die de vlag van de wandelvereniging goed wapperend houden : Jean-Marie Paduart is samen met Maggi De Wolf en Benny Luchtens de parcoursverantwoordelijke voor de Kriek- & Mattentochten evenals de Urbanustochten. Voor de Eindejaarstochten zijn dat Etienne Hemerijckx en Willy Jeuris. Het secretariaat en de logistiek worden waargenomen door Patrick Janssens. Bea De Vogel is penningmeester terwijl Marielou Laus en Willy Deslagmeulder garant staan voor het functioneren van de clubwinkel. De busuitstappen en de wandelweekends dan weer worden geregeld door Theresia Clerens en Pol Leemans. En de informatie- en communicatietechnologie met onder meer de redactie van het clubblad ’t Trotterke tenslotte is een kolfje naar de hand van Raymond Michiels.
 
Groot en klein nieuws uit de vereniging:
·        => Vanaf 1 januari 2017 bevindt de administratieve zetel van de club zich op het adres van Raymond Michiels Liezebeekwijk, 52 te 1540 Herne
·        => In 2016 waren er ruim 500 wandeluitslagen gekend waar Marktrotters bij aanwezig waren.
·        => De Marktrotters komen dicht in de buurt van de 200 leden.
·        In 2017 kreeg ook het project elektronisch inschrijven zijn verder beloop met een serieuze tijdswinst aan de inschrijftafel ten gevolge
·        => Het lidgeld bedraagt 12,5 euro en geeft telkens recht op korting bij de deelname aan een wandeling die is opgenomen in de agenda van Wandelsport Vlaanderen.
·        => Indien het nodige formulier wordt aangeleverd kan ook vanwege de meeste mutualiteiten een tegemoetkoming verkregen worden
·        => Een tweetal weken terug ging het voltallige clubbestuur op stap om de nieuwe wandelpaden langs de Markrivier te verkennen. Dat project werd gezamenlijk gerealiseerd door de gemeenten Herne en Galmaarden en de provincie Vlaams-Brabant.
·       =>  De parcoursontwerpers Benny, Etienne en Willy zagen hierbij mooie bijkomende mogelijkheden voor de komende eigen wandeltochten.
·        => Dit jaar bestaat de club 35 jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag ontving ieder lid een T-shirt met logo en naam van de club.
·       =>  De nieuwe T-shirt kreeg ook een nieuw kleurtje. Het werd koningsblauw met witte opdruk
 
Eindejaarstochten
 
Voor de 21ste editie van hun Eindejaarstochten trekken De Marktrotters op zondag 17 december  naarhet Ninoofse om er de wandelsport in het daglicht te stellen en de hun Cesarbier-trofee 2017 af te sluiten. Uit parcours van 4, 6, 10, 15 en 22 km hebben de wandelaars alvast keuze naar eigen smaak. De school Heilige Harten aan de Onderwijslaan in Ninove is de draaischijf van het hele gebeuren. Er zijn rustposten voorzien in het buurthuizen De Pallieter (Outer) en ’t Kouterken (Okegem). Aan deze winterwandeling met aardige omlopen langs de Dender en langsheen het centrum van het modern provinciestadje met haar rijke en boeiende geschiedenis mogen kinderen tot 12 jaar, uiteraard liefst onder begeleiding van een volwassene en mits afhaling van een inschrijfkaart, alvast gratis deelnemen.
 
Nadere informatie over het reilen en zeilen van De Marktrotters is terug te vinden op hun website: http://www.marktrotters.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 21 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 17 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2019

archief