HERNE – Brainstormen voor een nieuw groots volksfeest

HERNE – Brainstormen voor een nieuw groots volksfeest

Dsc00464a
HERNE – Brainstormen voor een nieuw groots volksfeest - © Deschuyffeleer
 
Dsc00469
HERNE – Brainstormen voor een nieuw groots volksfeest - © Deschuyffeleer
 

In navolging van het groots Kloosterfeest in de zomer van 2015 nam het gemeentebestuur thans opnieuw het initiatief om de adviesraden, de verenigingen en ook enkele gedreven vrijwilligers uit te nodigen op een eerste bijeenkomst om opnieuw een gelijkaardig groots volksfeest op stapel te zetten. Deze eerste vergadering kon alvast rekenen om een rijke opkomst (*).   

Met het Kloosterfeest 2015 opende het gemeentebestuur officieel het gedeeltelijk gerenoveerd Dominicanessenklooster in de H. Geeststraat. Dat werd gevierd met een groots volksfeest in samenwerking met tal van verenigingen en vrijwilligers. In het Dominicanessenklooster werden thans terug de koppen bij elkaar gestoken om te sleutelen aan een waardige opvolger. Het nieuw volksfeest zal zijn beslag krijgen op zondag 30 juni 2018.
 
De bestuursploeg wil ook dit nieuw feest laten uitgroeien tot een gebeuren waarbij de Hernenaren elkaar ontmoeten, samen genieten, collectief dingen beleven, ervaren en ontdekken om zo Herne nog meer te kunnen koesteren. Voor deze organisatie heeft het bestuur een budget begroot van 15.000 euro. Er werd meteen beslist dat ook de opbrengsten van dit feest zullen geschonken worden aan Kom op tegen Kanker.
 
Voor de organisatie wordt nu uitgekeken naar het opzetten van een platform waarin alle raden en verenigingen zich kunnen vinden. In die zin werden dan ook alle vertegenwoordigers aangeschreven en verzocht om samen deze duurzame, zinvolle en constructieve activiteit te dragen.
 
Diensthoofd Vrije Tijd Francisca Dekens: “Voor hen die er op de eerste vergadering niet konden bij zijn is er geen nood.  Begin volgend jaar is er alleszins een nieuwe werkvergadering voorzien waarop iedereen nog altijd van harte welkom is. Belangstellenden die het bestaande team willen  aanvullen kunnen dan ook steeds contact opnemen via franciska.dekens@herne.be of 02/397 11 64.
 
(*)Op deze vergadering waren vertegenwoordigers aanwezig van:
Cultuurraad, (H)echt Herne, Herne Rabarber’t  Herne Solidair, Karateclub Herne, KVLV (diverse afdelingen), Landelijke Gilden, Legato, Liberale Vrouwen, Rol-mopsen, Samana (diverse afdelingen), Schuttersgilden (Herne en Sint-Pieters-Kapelle), Seniorenraad, Sportraad, St-Pieters-Spurters en de Ware Broeders Herfelingen.
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief