HERNE – Voordracht en film over ‘De Kunst van het Ouder worden’

HERNE – Voordracht en film over ‘De Kunst van het Ouder worden’

Kunst_ouder_worden
HERNE – Voordracht en film over ‘De Kunst van het Ouder worden’ - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van de seniorenadviesraad en in een organisatie van het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Pajottenland geeft psychologe en gerontoloog Lien D’Hoe nu donderdag 23 november om 14u in het Dominicanessenklooster een uitermate boeiende en verrassende voordracht met als onderwerp ‘De Kunst van het Ouder worden’. De toegang is gratis.

In haar voordracht staat Lien D’Hoe niet alleen stil bij de beperkingen maar ook bij de mogelijkheden van het ouder worden, zowel op lichamelijk, psychologisch als sociaal vlak. De aanwezigen krijgen er dan ook praktische tips uitgereikt om lichamelijk en geestelijk gezond ouder te worden en te blijven.
Aansluitend is er de hoog gekwoteerde Amerikaanse dramafilm met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen. Voor haar schitterende rol als dementerende hoogleraar Alice Howland werd Julianne Moore overigens beloond met de Oscar, de Global Globe en de BAFTA Award voor de beste hoofdrolspeelster. De film brengt het verhaal van de hoogleraar Taalkunde Alice Howland die te horen krijgt dat zij is aangetast door de ziekte van Alzheimer. Vanaf dan geraakt zij de grip op haar leven alsmaar meer kwijt en dat heeft dan ook een grote invloed op haar werk, huwelijk en familie.
Zich alsnog vooraf aanmelden via carine.vandevelde@herne.be (02/397.11.69) voor deelname is aangewezen doch niet noodzakelijk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief