HERNE – Sportprijzen

C21

HERNE – Sportprijzen

Editiepajot_sportprijzen_herne_2009_foto_francisca_dekens__14_
Winnaars gemeentelijke sportprijzen voor 2009. - Foto's F. Dekens
 
Editiepajot_sportprijzen_herne_2009_foto_francisca_dekens__19_
 
Editiepajot_sportprijzen_herne_2009_foto_francisca_dekens__17_
 

Tijdens een avondvullend programma aaneengepraat en -gezongen door Kris Baert in de cafetaria van de sporthal Hernekouter werden de gemeentelijke sportprijzen voor het afgelopen kalenderjaar uitgereikt. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om de kampioenen in de bloemen te zetten. Het initiatief ging uit van het gemeentebestuur in nauwe samenwerking met de sportraad en de sportdienst. Merkwaardig genoeg wist geen enkele dame of damesploeg met een prijs aan de haal te gaan. 

De sportprijzen worden ieder jaar door de sportraad toegekend aan personen of sportgroepen van eigen bodem die op sportief en/of bestuurlijk vlak in het afgelopen jaar opvallende sportprestaties leverden of zich in de sport buitengewoon verdienstelijk maakten. 

Sportploeg
Zaalvoetbalclub De Duvelkes werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Ontstaan in 2000 kan de club reeds bogen op een reeks merkwaardige successen. Zo werd vorig seizoen kampioen gespeeld in 3de provinciale A van de Vlaamse Zaalvoetbalbond. Merkwaardig is dat de Duvelkes als enige nederlandstalige club hun competitiekriebels eerst, overigens met succes, uittesten bij het franstalige Camfa, het vriendschappelijk kampioenschap van clubs rond Edingen.

Sportbelofte
De prijs van sportbelofte ging naar de 14-jarige karateman Thomas Bilterys uit de Liezebeekwijk en aangesloten bij de plaatselijke Shotokan Karate Club. Onder de leiding van zijn trainer Patrick Maelstaf eindigde hij in het voorjaar op het provinciaal kampioenschap kumite op de derde plaats. Ondanks een herstelperiode ten gevolge van een verkeersongeval werd hij bovenop ook door de Vlaamse Karate Federatie in het najaar geselecteerd voor deelname aan het Belgisch kampioenschap kadetten zowel voor kata als voor kumite. Tegenkandidate was de 11-jarige badmintonbelofte Elien Goossens uit Herfelingen.     

Sportverdienste
Ex-kaatser Geert Vandervelden uit Sint-Pieters-Kapelle mocht dan weer de prijs van sportverdienste in ontvangst nemen. Vorig jaar beëindigde Geert zijn jarenlange actieve carrière als kaatser. Een finale van de Beker van België, 5 kampioenentitels, beste speler van het kampioenschap van Vlaanderen voor bevorderingsploegen en militair kampioen sieren zijn palmares. Geert blijft zeer actief in het kaatsen. Zo traint hij de kaatsclub Kokejane verder, houdt hij zich actief bezig met de jeugdopleidingen en met de samenwerking met de Nederlandse Nationale Kaatsbond en is hij ook nog trainer-coach van de Belgische nationale ploeg waarmee hij overigens eind vorig jaar in Ecuador wereldkampioen all round kaatsen werd.  

Lifetime achievement
Elie Volckaert, die 14 jaar terug begon met de wandelsport te beoefenen, kreeg de prijs van lifetime achievement toegekend. Elie is trouw lid van de Marktrotters van Herne. Tot nu wandelde hij nagenoeg 31.200 km. In die tijd stapte hij vijf keer de Dodentocht in Bornem (100km.) en vijf keer de Nacht van Vlaanderen (100 km.) uit. Hij is ook de trotse bezitter van twee Klavertjes Vier. In de wandelsport betekent dit dat men in éénzelfde jaar De Nacht van Vlaanderen, de Dodentocht, de tweedaagse van Blankenberge (2 x 42km.) en de wandeltocht van Kluisbergen (50 km.) heeft uitgedaan.

Sportprijs
Voor de sportprijs haalde kanaalzwemmer Stefan Vanaudenhove het van ultraloper Geert Stalpaert. Stefan trachtte het Kanaal over te zwemmen doch haalde het ondanks een minutieuse voorbereiding net niet. Geert bereikte na 10u 34min de eindstreep van de 100 km tijdens de Nacht van Vlaanderen. Beiden steunden met hun prestaties overigens sociale doelen.   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
F. Dekens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief