HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker!

HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker!

Schade_beton_hondsberg___16_
HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker! - © Deschuyffeleer
 
Schade_beton_hondsberg___4_
HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker! - © Deschuyffeleer
 
Schade_beton_hondsberg___5_
HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker! - © Deschuyffeleer
 
Schade_beton_hondsberg___10_
HERNE – Gezocht: eerlijke en berouwvolle mountainbiker! - © Deschuyffeleer
 

Sinds enige tijd zijn de werkmannen van de gemeentelijke technische dienst aan de slag in de Hondsbergstraat voor het vernieuwen van enkele betonplaten. Maandagmorgen werd echter vastgesteld dat een pas gebetonneerde strook ernstig werd beschadigd. Een mountainbiker liet er in het beton een rijspoor na van wel 5 cm diep en ettelijke meters lang. De schade werd vermoedelijk veroorzaakt op vrijdag 1 december. Het gemeentebestuur rekent nu op de fair-play van de mountainbiker om zich alsnog te melden en de zaak in de minne te regelen.

Verbijstering alom maandagmorgen bij de gemeentewerkmannen bij het vaststellen dat hun betonwerken, niettegenstaande de duidelijk aanwezige werksignalisatie, zwaar werden beschadigd. Een mountainbiker had er met zijn fiets in een pas gegoten strook een diep spoor nagelaten. Dat vertrok uit de richting van de woning van Jurgen Bellemans dat destijds ook wel het hof van ‘Fitter’ werd genoemd.
Lieven Vandenneucker, schepen van Openbare Werken, begrijpt niet hoe iemand zo weinig respect kan opbrengen voor andermans labeur. In de veronderstelling dat het om een onopzettelijk voorval gaat begrijpt hij ook niet waarom de biker niet onmiddellijk is gestopt of zich heeft aangemeld.

Intussen werd al naar oplossingen gezocht. “Er zijn er twee”, geeft de schepen mee. “De eerste bestaat in het terug opbreken van het betonvlak en alles herbeginnen. De tweede noodoplossing voorziet het spoor te ontdoen van de loszittende materie, het te voorzien van een speciale kleeflaag en dan verder op te vullen met het meest adequaat materiaal. Onze diensten zijn er echter nog niet aan uit”.
Schepen van Financiën Lieven Snoeks berekende inmiddels dat, rekening houdend met de nodige werkuren, het vermoedelijk prijskaartje verbonden aan het wansmakelijk fietsavontuur makkelijk 1.500€ kan bedragen. Hij roept dan ook de betrokken mountainbiker op dat “indien hij dit artikel alsnog leest, hij vriendelijk, doch met aandrang, wordt verzocht dit incident aan het gemeentebestuur en aan zijn familiale verzekering te melden. Een fout maken is menselijk, maar verzekeringen zijn er nu éénmaal om desgevallend de benadeelde partij schadeloos te stellen”.
Ook al wie meer informatie kan verstrekken over het voorval wordt verzocht contact op te nemen met het gemeentebestuur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief