Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes

C21

Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes

Dsc01314
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - Patrick Debrule en Johan Peetermans - © Deschuyffeleer
 
Dsc01272
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - © Deschuyffeleer
 
Dsc01286
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - © Deschuyffeleer
 
Dsc01296
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - Ed Van den Eijnde - © Deschuyffeleer
 
Dsc01308
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - © Deschuyffeleer
 
Dsc01327
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - © Deschuyffeleer
 
Dsc01345
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE eens te meer een succes - © Deschuyffeleer
 

Het afgelopen weekend organiseerde Badmintonclub Herne (BCH) in de sporthal De Hernekouter haar jaarlijks tweedaags nationaal tornooi voor spelers geklasseerd van A tot D. Op zaterdag werden 202 dubbels afgewerkt en op zondag hadden de organisatoren 132 enkelspelen in aanbod. Alles te samen goed voor 293 spelers en speelsters die het gure winterweer trotseerden om het beste van zichzelf te kunnen geven. Jammer voor de organisatie stond er deze keer op zondag ook nog een nationale competitie op het programma in Erpe-Mere die dan ook een gedeelte van de topspelers opeiste. Met 50 spelers van eigen bodem was de plaatselijke club alleszins sterk vertegenwoordigd. Het was Patrick Debrule als tornooiverantwoordelijke die samen met zijn medewerkers alles in goede banen wist te leiden.

De resultaten van de thuisspelers van BCH mochten ook deze keer zeker gezien worden. Zo behaalde Vincent Stradiot de overwinning in heren enkel A, het hoogst haalbare klassement. Naast Vincent waren er ook overwinningen in heren enkel voor Mathias Desmet (B1) en Laurent Levigne (B2). In heren dubbel toonden Kevin Sterckx (B1), Filip Cools en Joeri Vannimmen (B2) evenals Kevin Bauwens en Nick Vandervelden (C1) zich de besten. In dubbel gemengd dan weer onderscheidden zich Nick Vandervelden en Kelly Bauwens (C1). Alle resultaten van het tornooi zijn terug te vinden op deze pagina van Badminton Vlaanderen .
 
Een club met een waaier aan activiteiten
 
Voorzitter Johan Peetermans: “Samen met het G-badmintontornooi, de veteranenontmoeting, het BMx-tornooi, de  recreantenontmoeting en de jeugdontmoeting behoort dit nationaal tornooi tot onze toporganisaties. Onze club staat er trouwens op doorheen het jaar voor elke doelgroep een bijzondere activiteit op te zetten”. Dat ook BCH als bloeiend team zich in de hoogste reeksen met tal van spelers en speelsters weet te tonen staat buiten kijf. “Het is dan ook daarom dat wij ons nationaal tornooi opzetten”, vervolgt de voorzitter zijn verhaal. “Zo krijgen onze mensen ook eens de gelegenheid hun kunnen voor eigen publiek te tonen. Dat het tornooi ook door de buitenwereld wordt gewaardeerd bewees overigens de aanwezigheid van tal van Belgische topspelers die het niveau van het tornooi dan ook aardig wat optilden. Het nationaal tornooi van BCH behoort, niettegenstaande er maar 9 velden beschikbaar zijn en dat de locatie in het Belgisch badmintonlandschap jammer genoeg niet centraal gelegen is, toch tot de 10 best gequoteerde nationale tornooien op de 80 die op jaarbasis in Vlaanderen worden opgezet”.
 
BCH bestaat 35 jaar
 
Ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan toekomend jaar houdt de club er alvast ook aan een resem rand-activiteiten op het getouw te zetten die maken dat het clubleven bij BCH op volle toeren draait. Zo vermeldt het programma voor de eerstkomende maanden onder meer een nieuwjaarsreceptie, het jaarlijks eetfestijn, een MTB-tocht, diverse activiteiten voor de jeugd en begin mei een weekendje naar Fairon. “Met onze reeks organisaties die zich situeren buiten het badminton zelf willen wij een clubgeest kweken en aanhouden waarin zowel van klein tot groot als van loutere recreant tot volwaardige competitiespeler zich kan vinden”, benadrukt de voorzitter dan weer het sociaal programma van de club.
 
Een leuke sport voor iedereen
 
Hoe kan het anders dat voor voorzitter Johan Peetermans en zijn 250 clubleden het badminton toch wel een bijzonder leuke sport is. “Uiteraard is badminton een geweldige sport”, beklemtoont ook Ed Van den Eijnde. Ed is niet alleen scheidsrechter en referee maar ook coördinator en drijvende kracht voor de jeugd in het algemeen en meer in het bijzonder ook in het kader van Jeugdbadminton+, een project van Badminton Vlaanderen met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. De Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonclubs (VVBBC) van haar kant is één van de vijf provinciale besturen die het badminton in Vlaanderen promoten. Samen met de vier andere provinciale besturen en de aangesloten clubs vormt het VVBBC ‘Badminton Vlaanderen’, dat zijn hoofdzetel heeft in Antwerpen. Ed Van den Eijnde: “Het groeiend succes van deze club is vooral te wijten aan het beschikken over een goede infrastructuur en accommodatie en niet in het minst ook aan een goede clubwerking. Naast het aanzetten van mensen tot bewegen en het smeden van vriendschapsbanden doorheen de sport is badminton ook enerzijds een zeer compleet gebeuren dat flink wat techniek, discipline, conditie en mentale weerbaarheid vereist en anderzijds een heel toegankelijke sport. Badminton is zowel een zeer bekende als een onbekende sport. Iedereen kan badmintonnen. Hier in Herne zijn zowel recreatieve spelers als spelers met een ruimere ambitie welkom. De sterkte van een club zit hem dan in het goed kanaliseren van alle spelers zodat iedereen zich goed voelt in het beoefenen van zijn sport. Ook bij BCH is de jeugdwerking van groot belang. Hoe meer aantrekkelijk men het spelen van het badminton kan maken en hoe meer energie gestoken wordt in het bevorderen van het club- en groepsleven hoe meer kans men maakt om een groeiende en bloeiende club te zijn en te blijven”.

Meer info over de club en het lidmaatschap via www.bcherne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief