HERNE – Scholen hebben de kerstkoorts te pakken en nodigen uit!

HERNE – Scholen hebben de kerstkoorts te pakken en nodigen uit!

Scholen_kers_2017_1
HERNE – Scholen hebben de kerstkoorts te pakken en nodigen uit! - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar wordt de eindejaarsperiode in de Hernse scholen ingeleid met een reeks feestelijke activiteiten rond het kerstgebeuren. De Markevallei houdt het bij een heuse kerstmarkt terwijl De Regenboog dit keer uitpakt met een kerstcafé.

Kerstmarkt
De directie en het oudercomité van de GO!-basisschool Markevallei organiseren op donderdag 21 december opnieuw een sfeervolle kerstmarkt in de vestiging in de Waardestraat in Kokejane. Iedereen is er dan welkom om samen met de leerkrachten en de kinderen te komen genieten van een knusse kerstsfeer. Het gebeuren vangt aan om 15u30.
“Er valt natuurlijk terug heel wat te beleven”, geeft directeur Astrid van Daele aan. “Naast de kerstknutsels van de kinderen is er onder meer ook een muzikale omlijsting van het gebeuren door ons kinderkerstkoor. Deze keer is er ook een kerstboomveiling. En uiteraard worden ook leuke hapjes en sfeerdrankjes aangeboden”.
Kerstcafé
Dit jaar geen kerstmarkt, maar wel een kerstcafé in de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen en dit op vrijdag 22 december. “In plaats van spulletjes te knutselen en te verkopen kiezen we er dit jaar voor om de klemtoon te leggen op een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje”, verklaart directeur Christoph Segers de keuze. “Terwijl de ouders en de grootouders bijpraten, nemen de leerkrachten om en bij de 60 kinderen mee op pad langsheen de huizen van Herfelingen. Door liederen te zingen brengen ze de kerstsfeer bij de mensen thuis en uiteraard hopen we daarbij dan ook op een centje”.
Het kerstcafé start om 16 uur en omstreeks 19.15 uur biedt het gelegenheidskoortje de aanwezigen een kort optreden aan.
“Ook leuk om weten is dat wij net als de voorbije jaren op voorhand pannenkoeken, soep en onze al even gesmaakte kalender te koop aanbieden. Die laatste staat dit jaar overigens in het teken van boeken, net zoals dit trouwens ook het geval is met ons jaarthema. En om op alles voorbereid te zijn bakt het leerkrachtenteam de dag voordien alleszins al meer dan 700 pannenkoeken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief