HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij

HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij

1_resto_du_coeur_herne_2017__4_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_herne_2017__2_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_herne_2017__3_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_herne_2017__5_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_herne_2017__6_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_herne_2017__7_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 
Z_resto_du_coeur_herne_2017__1_
HERNE – Nu een ‘Resto du Coeur’ van eigen OCMW-makelij - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenkooster nodigde de Sociale Dienst van het OCMW de iets minderbedeelden in de gemeente uit op een heus kerstdiner. Een traditie die tot twee jaar terug werd in stand gehouden door de Rotaryclub Herne-Markevallei. De genodigden kregen niet alleen een smakelijk kerstdiner aangeboden maar zij werden eveneens getrakteerd op een flinke portie kerstvreugde en warme vriendschap. Het waren een schare vrijwilligers, het personeel en de leden van de OCMW-raad zelf die de handen uit de mouwen staken om de bijzonder dankbare gasten hartelijk welkom te heten en te voorzien van een voortreffelijke zesgangenmaaltijd.

OCMW-voorzitter Carina Ricour: “Tot en met Kerst 2015 waren het telkenmale de leden van onze plaatselijke Rotaryclub die zich inzetten voor wat lokaal hun ‘Resto du Coeur’ werd genoemd. Hierbij kregen de OCMW’s van Herne, Pepingen en Bever carte blanche om uitnodigingen te bezorgen aan degenen die het voor de ene of andere reden niet zo breed hadden. In de aanloop naar Kerst 2016 bleef het vanuit de Rotaryclub jammer genoeg muisstil. Onze sociale dienst daarentegen kreeg vanuit zijn achterban evenwel af te rekenen met tientallen vragen over het waarom het ‘Resto du Coeur’ niet meer doorging. Een duidelijk antwoord konden wij niet geven. Wij kwamen mettertijd wel te weten dat het clubhuis van de Hernse Rotaryclub verhuisd was naar Kester, dat een paar waardevolle lokale pionnen de club hadden verlaten of niet langer in het bestuur zetelden en dat het nieuwe bestuur zijn pijlen eerder op Halle wenste te richtten”.
In ijltempo
“Omdat ook dit jaar de vraag naar een kerstsamenzijn veelvuldig opdook en om niet nogmaals een teleurstellend antwoord te moeten geven hebben wij dan in ijltempo een teamvergadering gehouden en beslist in eigen beheer een vervolg te breien aan het ooit roemrijke ‘Resto du Coeur’ van de plaatselijke Rotaryclub”, aldus nog de voorzitter.
In amper twee weken tijd werden een passende locatie gekozen, sponsors aangesproken, een menu opgesteld, uitnodigingen verstuurd en niet het minst vrijwilligers gevonden zodat alles zo goed als mogelijk kon verlopen. Dit resulteerde dan ook in een succesrijk kerstdiner met zo’n 45 tafelgenoten.
Voor het culinaire gedeelte tekende het kookteam van Arlette Vierendeels. Op het menu stonden zo na het aperitief met zijn gebruikelijke hapjes ook nog voor de volwassenen een koude visschotel, aspergeroomsoep, kalkoengebraad met champignons en aardappelgratin, een gevarieerd dessertenbord en om af te sluiten een kerstgebak en koffie. Voor de kleinsten dan waren er kaaskroketjes en tomatensoep met balletjes.
Als extraatje waren er Karin en haar assistentes die zorgden voor kinderanimatie waarbij het schmink- en knutselhoekje beslist fel in trek waren.
De avond werd afgesloten met een gratis tombola. Bij aankomst ontving iedere genodigde een gratis tombolanummer. Een onschuldige hand mocht dan de drie winnaars bekend maken van de drie reuze  chocolademannen met een Valentino-label.
Veel steun en ook erkentelijkheid
Het kerstdiner met een sociaal tintje werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun en de medewerking van traiteur De Bootsman (Herfelingen), traiteur D&G (Herne), traiteur Ronny (Affligem), boerderij Vandersmissen Dominique (Herfelingen), Micheline Jacobs (Herne), bakkerij Vansnick (Herfelingen), Spar (Herne), Choconelly (Herne), wijnen Sterckx (Herne), bloemenzaak Laurentia (Herne), beenhouwerij Jos Derijcke (Herne), ijs De Smet (Edingen), bakkerij Dehaen-De Muylder (Kokejane) en drankenshop Sonja en Pascal (Tollembeek).
Hoeft het gezegd dat de genodigden met volle teugen genoten van het feestgebeuren? Uit erkentelijkheid plantten zij dan ook figuurlijk een dikke dankpluim op de hoed van OCMW-voorzitter Carine Ricour en haar enthousiaste ploeg medewerkers en sponsors om de draad van het ‘Resto du Coeur’ na het afhaken van Rotaryclub Herne-Markevallei opnieuw ten volle te hebben opgenomen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief