BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften

C21

BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften

Bloedinzameling_bever_dec_2017___1_
BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 
Bloedinzameling_bever_dec_2017___5_
BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 
Bloedinzameling_bever_dec_2017___2_
BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 
Bloedinzameling_bever_dec_2017___4_
BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 
Bloedinzameling_bever_dec_2017___3_
BEVER – Bloedgevers dit jaar goed voor 1082 bloedgiften - © Deschuyffeleer
 

Op uitdrukkelijk verzoek van Het Rode Kruis organiseerden de Bloedgevers van Bever dit jaar nog een extra bloedinzameling. Die bijkomende bloedafname richtte zich vooral tot personen die alsnog nooit bloed hebben gegeven alsook tot donoren die al een tijdje geen bloed meer hadden gegeven. Ondanks de eindejaarsperiode daagden toch nog 83 donoren op met onder hen ook 11 nieuwkomers. Mede door die extra bloedinzameling klokken de Bloedgevers van Bever toch ook dit jaar eens te meer af op meer dan 1.000 bloedafnames. Het werden er in totaal 1.082.

Bloedvoorraad extra kritiek  
Heel het eindejaar door heeft het Rode Kruis extra donoren nodig om de bloedvoorraad op peil te houden. Jammer genoeg zijn er ook mensen die de feestdagen doorbrengen in het ziekenhuis en bloed nodig hebben. Het eindejaar is elk jaar een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden. Maar dit jaar is dat een extra uitdaging: Kerstmis en Nieuwjaar vallen immers pal na een weekend.
Voorzitter Philippe Allert: “Uiteraard zijn we heel gelukkig met de 83 extra bloedgiften. Zo kunnen wij ook het jaar 2017 afsluiten met meer dan 1.000 bloedgiften. Dat neemt niet weg dat ook in onze afdeling een lichte daling van het aantal bloedgevers te noteren valt. Niettegenstaande onze aanhoudende inspanningen om zo veel als mogelijk nieuwe bloedgevers aan te trekken en onze donoren telkens zo goed als mogelijk in de watten te leggen moeten wij vaststellen dat vooral de strengere eisen die aan het donorschap verbonden worden, de lange wachttijd na buitenlandse reizen evenals de nieuwe berekening die de hoeveelheid bloed geven afhankelijk maakt van de lengte, het gewicht en het geslacht van de donor ook bij ons een weerslag hebben op het aantal bloedgiften.
Warm onthaal
Ook bij deze extra-bloedinzameling stond het als een paal boven water vast dat de opgedaagde bloedgevers door de dynamische bestuursploeg niet alleen met open armen maar vooral ook met de nodige erkentelijkheid zouden worden 0ontvangen. Bij iedere bloedinzameling maken de Beverse bloedgevers er immers een erezaak van de donoren in de beste omstandigheden te ontvangen. Naast pannenkoeken, wafels of nog veel andere smakelijke hapjes en tal van dorstlessende en versterkende drankjes behoort steevast ook een bijzonder vriendelijk onthaal tot de vaste geplogenheden om de donoren telkenmale een welgemeend dank-u-wel te zeggen voor hun solidariteit.
Voor de eerstkomende reguliere bloedafname van het jaar 2018 geven de Beverse Bloedgevers hun donoren alvast nu al afspraak op 9 januari. Tussen 16 en 21 u wordt iedereen dan terug verwacht in de parochiezaal in Poreel.
Voor meer professionele info van Het Rode Kruis kunnen belangstellenden steeds terecht bij de dienst perszaken@rodekruis.be en voor meer algemene zaken bij de voorzitter van de Bloedgevers van Bever Philippe Allert (0476/45 20 68).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2017
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief