HERNE – Jeire goes Diegem

C21

HERNE – Jeire goes Diegem

Jeirn_goes_diegem__23_
HERNE – Jeire goes Diegem - © Deschuyffeleer
 
Jeirn_goes_diegem__32_
HERNE – Jeire goes Diegem - © Deschuyffeleer
 
20171230_155947
HERNE – Jeire goes Diegem - © Deschuyffeleer
 
Jeirn_goes_diegem__6_
HERNE – Jeire goes Diegem - Jens Lanneer en Sébastien Hautot © Deschuyffeleer
 
20171230_173722
HERNE – Jeire goes Diegem - © Deschuyffeleer
 
Jeirn_goes_diegem__43_
HERNE – Jeire goes Diegem - © Deschuyffeleer
 

De jongste jaren geniet het veldrijden van een enorme populariteit. Ook in Jeire (Herne) dragen velen de cyclocross een warm hart toe. Dat weten ook Jens Lanneer en Sébastien Hautot. Op hun uitnodiging om op zaterdagavond samen met een autocar naar de Superprestige in Diegem te gaan gaven dan ook niet minder dan 60 crossliefhebbers een positief antwoord. Voor de organisatoren is Jeire goes Diegem alvast al van bij het vertrek aan café Bij Latjes een heus succes. Nu nog hopen dat die prille feestvreugde mag bekroond worden met een paar Belgische overwinningen.

Jens Lanneer: “Tot twee jaar geleden hebben Sébastien en ikzelf telkens de organisatie op ons genomen om vrienden en kennissen uit te nodigen om samen een uitstap te maken naar de superprestige van Diegem. Wij deden dat ten voordele van zaalvoetbalploeg De Jupkes. Intussen is die zaalvoetbalploeg ontbonden en dit is dan ook de reden dat er vorig jaar geen uitstap meer naar Diegem werd voorzien. Op aandringen van trouwe deelnemers hebben wij dit jaar dan toch het initiatief terug leven ingeblazen. Nu kozen wij als begunstigde de vzw Meegaan, dit is een vzw die opgericht is door ouders met een kind met een mentale beperking. Wanneer de schoolloopbaan van hun kind in het BuSO op 21-jarige leeftijd ten einde loopt vinden zij geen dagopvang meer. Daarom sloegen enkele ouders en sympathisanten de handen in elkaar en richtten zij een vzw op die ijvert voor bijzondere tewerkstellingsprojecten voor jongeren met een mentale beperking. Hoog in het vaandel van Meegaan staan ‘leren leven’, ‘leren leren’ en ‘leren werken’. Dit project, met Sigrid Devleminck aan het roer, heeft zijn thuis in het Dominicanessenklooster”.
De kers op de taart van de uitstap naar Diegem wordt beslist de zesde manche van de Superprestige bij de elite Men, een avondcross bij kunstlicht overigens. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn de verschillen in het klassement overigens minimaal. Wout van Aert telt slechts twee punten voorsprong op Mathieu Van der Poel. De twee rivalen kunnen zich derhalve geen misstap veroorloven. Maar met Jeire goes Diegem krijgt Wout van Aert er alvast 60 supporters bij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief