HERNE – Jaaractiviteitenkalender verenigingen Sint-Pieters-Kapelle nu ook digitaal

C21

HERNE – Jaaractiviteitenkalender verenigingen Sint-Pieters-Kapelle nu ook digitaal

Editiepajot
HERNE – Jaaractiviteitenkalender verenigingen Sint-Pieters-Kapelle nu ook digitaal - Foto materiaal ingezonden
 
Kalender_spk_2018
HERNE – Jaaractiviteitenkalender verenigingen Sint-Pieters-Kapelle nu ook digitaal - Foto materiaal ingezonden
 
De_makers
HERNE – Jaaractiviteitenkalender verenigingen Sint-Pieters-Kapelle nu ook digitaal - Foto materiaal ingezonden
 

Onder het motto ‘Verenigingen laten je dorp leven, leef mee met je dorp in 2018’ pakken ook dit jaar vijf verenigingen in Sint-Pieters-Kapelle uit met een gezamenlijke jaaractiviteitenkalender. Nieuw is dat de kalender nu ook digitaal kan opgenomen worden. De kalender wordt alleszins ook nog in alle brievenbussen van de deelgemeente verdeeld.

Toen Mark Janquart, de voorzitter van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving, eind 2011 het initiatief nam om met een gezamenlijke activiteitenkalender voor de plaatselijke verenigingen uit te pakken kende dit meteen zo veel bijval dat nu al, zeven edities verder, alleszins kan gesproken worden van een mooie traditie.
Ook DIGITAAL mensen verenigen is samen(be)leven!
Mark Janquart ging met zijn idee om de nieuwe jaarkalender te digitaliseren en sneller toegankelijk te maken te rade bij Mike Similon, de voorzitter van het jeugdensemble SPH Crescendo. Mike runt momenteel de bloeiende student-onderneming WebShape en maakte in zijn vrije tijd een QR-code aan zodat iedereen de kalender ook kan inlezen met zijn smartphone. Een primeur.  
“Mensen samenbrengen en laten genieten is één van de belangrijkste taken van elke vereniging. Net als de vorige jaren zal ook 2018 niet moeten onderdoen in creativiteit en passie”, reikt Mark Janquart met enige trots aan. “Ook nu wordt het opnieuw een jaar van verwennen, muziek, sport, koken, tuinieren, fietsen, knutselen, reizen, gastronomie… Sint-Pieters-Herleving geeft jaarlijks de aanzet om tot deze samenwerking te komen”.
Mark Janquart nam de verzamel- en opsteltaak van de kalender op zich, geruggensteund door Mike Similon die zorgde voor de lay-out en de technische ondersteuning. Daarbij kwamen ze zo tot een overvolle activiteitenkalender.
Het dorpsleven bevorderen
“Met onze gezamenlijke activiteitenkalender willen we niet alleen onze verenigingen meer kenbaarheid geven maar ook de inwoners aansporen tot deelname aan het dorpsleven. Bovendien is het voor de vijf clubs een leuke manier om overleg te plegen wie, wat, waar en wanneer organiseert in het dorp. Dit overleg komt dan ook elke vereniging ten goede en vooral ook ons dorp”, licht Mark Janquart nog graag toe in naam van de vijf deelnemende verenigingen. “ De Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving en haar jeugdensemble SPH Crescendo, De Landelijke Gilde, de Sint-Pieters-Spurters en de KVLV staan zo dan ook klaar om hun dorp opnieuw te verenigen in 2018 met nu al meer dan 60 activiteiten op het programma”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief