HERNE – Het Dominicanessenklooster herbergt dagelijks een 14-tal zwoegende blokkers

HERNE – Het Dominicanessenklooster herbergt dagelijks een 14-tal zwoegende blokkers

Dsc02154
HERNE – Het Dominicanessenklooster herbergt dagelijks een 14-tal zwoegende blokkers - © Deschuyffeleer
 
Dsc02156
HERNE – Het Dominicanessenklooster herbergt dagelijks een 14-tal zwoegende blokkers - Niels Snoeks - © Deschuyffeleer
 

Nog tot en met vrijdag 2 februari kunnen studenten terecht in de blokspot in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden hun kennis te verrijken. Op verzoek van de gebruikers is de locatie er overigens nu iedere werkdag van 8 tot 22u toegankelijk. Die faciliteit wordt aangeboden door het gemeentebestuur en kadert in het project Blokspot dat vorig jaar her en der in het Pajottenland werd gelanceerd.

Het project valt blijkbaar in goede aarde. Zo is het Dominicanessenklooster al van bij het begin van het project goed voor het opvangen van een aanzienlijk en overigens alsmaar groeiend aantal studenten. Om de dorst te lessen staat er een koffieautomaat ter beschikking en om de spieren soepel te houden is er een pingpongtafel. Ook een ontspannende wandeling in de wintertuin behoort er tot de mogelijkheden.
Positief
Nieuwkomer Niel Snoeks is alvast enthousiast: “Ik ben 19 en zit in het eerste jaar Energie &Technologie aan de Odisee, de Vlaamse Katholieke Hogeschool en lid van de Associatie KU Leuven. Sinds 2 januari teken ik iedere dag present in het Dominicanessenklooster om er de examens van eind deze maand zo goed als mogelijk voor te bereiden. Voordien had ik haast geen ervaring met gezamenlijk studeren in blokspotlokalen. Voor mij is het alleszins een meevaller. De studiesfeer, de stilte, het gebrek aan afleiding, de collegialiteit en de motivatie zijn belangrijke elementen die het eindresultaat alleen maar positief kunnen beïnvloeden. Ik voel mij hier goed en niets of niemand belet mij mijn vooropgesteld dagschema af te werken”.
Ook burgemeester Kris Poelaert schat het project positief in: “In een blokperiode komt het er op aan om de beschikbare tijd zo productief mogelijk te maken. Om die productiviteit te optimaliseren is het belangrijk de concentratie te optimaliseren en alles te weren dat die concentratie kan uithollen. In het Dominicanessenklooster vind je het allemaal: een rustige omgeving, een warme plaats, een studieplek met alleen het allernoodzakelijke, een gevoel van samenhorigheid, geen stressmomenten, geen afleiding, bijwijlen een schouderklopje van een lotgenoot en niet het allerminst een mooie natuurlijke omgeving die tijdens de onontbeerlijke pauzes toelaat zich mentaal opnieuw volledig op te laden”.
Nog plaatsen beschikbaar
Wie de komende weken zijn studielot alsnog wil delen met collega-blokkers kan hiervoor alvast nog terecht in het Dominicanessenklooster. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar en op voorhand inschrijven is niet nodig.
Het Dominicanessenklooster is gelegen in de Heilige Geeststraat 24. Nadere info op 02/397 11 63.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief