HERNE - KOKhER stelt zijn “4 maten” voor

HERNE - KOKhER stelt zijn “4 maten” voor

4
 
Cd_hoes
 
Op 6 en 7 maart stelt KOKhER zijn eerste full-cd aan het publiek voor in de Katholieke Kring te Herne. Wat eens ontstond als een toevallig benefietoptreden van het duo muzikale vrienden Eddy en Lieven, is inmiddels uitgegroeid tot een talentrijk kwartet, dat al in het oog springt door zijn originele bezetting. Een gitaar, een cajon, een bastuba, een bugel of trompet en twee zangers zie je niet elke dag samen op één podium. 
 
Het initieel duo KOKhER, een samentrekking van Kokejane en Herne, bestond aanvankelijk uit de muzikale dorpsgenoten Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker. Heel vlug groeide het gelegenheidsduo uit tot een gewaardeerd kwartet met voortrekker Eddy Peremans als gitarist, zanger-arrangeur en tekstschrijver, Lieven Vandenneucker met zang en cajon,  Rudi Deslachmuylder op trompet, bugel en melodica en Geert Vanhassel, “de” Geert van Ring-TV, op bastuba.

 
Samen schikken zij moeiteloos het muziekpalet en combineren dit met harmonische en melodische stemmen. KOKhER brengt dan ook in een typisch eigen stijl een frisse en leuke mix van bekende melodietjes en kleinkunstnummers, een bonte mengeling van eigen nummers afgewisseld met covers van bekende artiesten, gekleed in folk, chanson en cabaret. Ook eigen aan de signatuur van KOkhER is het alterneren van het lokale sappige “op zè Pajots” met het algemeen Nederlands.
 
In de zomer van 2005 dook KOKhER de studio in voor de opname van hun eerste cd-single Gruut Jèrn en ’t Plosje (Groot Herne en De Plaats). Dat het meteen bingo was getuigt de belangrijke airplay op Radio 2 en het aanbod van platenfirma Donor Productions om een full cd op te nemen.
 
Thans is het zover. Op 6 en 7 maart wordt in de Katholieke Kring in Herne telkens om 20.30 de flink uit de kluiten gewassen boreling “Vier Maten” aan het publiek voorgesteld. 
 
Op de cd wordt heel eigenzinnig geslalomd tussen vrolijk plagend en ondeugend over lichte weemoed in een teder kleedje om te belanden in gewaagde coverversies van niet minder dan Luis Armstrong en Bobejaan Schoepen.
Zoals in vele van hun teksten heeft zelfs de titel een dubbele bodem, kameraden(maten) verenigd in de basisindeling (maat) van muziek. De inkom 5 euro geeft recht op een reductie bij aankoop van de cd “Vier maten” en een drink.
 
 
 
Een avond met een pril lentegevoel wacht de kijk en luisteraars op.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief