HERNE - Veel feestelijk jolijt bij Vief bij het inzetten van 2018

C21

HERNE - Veel feestelijk jolijt bij Vief bij het inzetten van 2018

Vief_nieuwjaar_2018__ep___5_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___1_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___3_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - Rudi Deslachmuylder - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___4_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___6_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - Voorzitter Jeannine Berckmans, secretaris Jacques Borgenon, voorzitter Vief-Vlaams-Brabant François Bonaventure en echtgenote - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___7_
Voorzitter Jeannine Berckmans, secretaris Jacques Borgenon, penningmeester Alfons Michiels en kok Polydor Dauwe - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___8_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - © Deschuyffeleer
 
Vief_nieuwjaar_2018__ep___9_
Vief gaat met veel gezelligheid het nieuwe jaar in - © Deschuyffeleer
 

De eerste maandelijkse bijeenkomst van het jaar van Vief, het algemeen seniorenknooppunt van en voor 50-plussers en gepensioneerden van liberale signatuur, stond, hoe kan het ook anders, in het teken van Nieuwjaar.

Nieuwjaarsdiner
In feestzaal De Egelantier mocht de bestuursploeg onder de leiding van voorzitter Jeannine Berckmans, secretaris Jacques Borgenon en penningmeester Alfons Michiels samen met haar tienkoppig steunteam dan ook hun achterban ontvangen op een groots nieuwjaarsdiner met een tikkeltje meer. Naast lekker eten en drinken kregen de deelnemers ook een flinke portie muziek en dans aangeboden. Daarvoor werd een beroep gedaan op het muzikaal entertainertalent van Rudi Deslachmuylder die met bekende deuntjes en bijwijlen pittige eigen arrangementen de ruim 100 aanwezigen in de juiste feeststemming wist te brengen.
Het was in 1981 dat Jacques Reygaerts, gemeenteraadslid van 1976 tot 2003, zorgde voor de oprichting van een ‘Liberale Bond der Gepensioneerden’. Na zijn overlijden was het Jeannine Berckmans die de fakkel overnam. Intussen nu toch al 37 jaar lang staat het plaatselijk seniorenknooppunt iedere derde donderdag van de maand steeds opnieuw garant voor het onthaal en de bijhorende ontspanning van zijn leden. Telkens is het ook een gelegenheid om het jongste klein en groot nieuws zowel uit de gemeentelijke als de familiale kring te delen.
Gevuld jaarprogramma 
Ook dit jaar mag de Hernse ‘Vief-er’ zich alvast verwachten aan een gevarieerd programma waarbij volkspelen, informatie, opleidingen, computer- en tabletcursussen, uitstappen, theatervoorstelling en culturele activiteiten een hoofdrol spelen. Een uitschieter van formaat wordt ongetwijfeld de verrassingsuitstap in augustus naar het Nederlandse Hilvarenbeek met een bezoek aan het ‘Museum dansant’ met zijn talrijke orgels. Met het ‘Hank-O-Motief’-treintje wordt dan eveneens een bezoek gebracht aan het historisch plaatsje Raamdonk.
In haar terugblik had voorzitter Jeannine Berckmans het over een bijzonder vruchtbaar afgelopen jaar. Daarnaast stond zij er ook op haar achterban met in de eerst plaats haar echtgenoot Jacques van harte te bedanken voor hun inzet, hun toewijding en hun werklust “want zonder hen”, gaf zij aan, “is het onbegonnen werk”.
Traditioneel heeft Vief ook bij elke ontmoeting oog voor de jarigen van de maand in het gezelschap. Deze keer waren dat er niet minder dan 15. Zij werden alvast getrakteerd op een welgemeende ‘happy birthday’.
De nieuwjaarsbijeenkomst werd ook bijgewoond door François Bonaventure en zijn echtgenote. François is de nieuwe voorzitter van Vief Vlaams-Brabant. Hij is niet alleen de schakel tussen de 32 lokale verenigingen maar hij is ook de coördinator die er voor zorgt dat de interferentie tussen enerzijds de terreinwerking en anderzijds de leiding vanuit het Vief-hoofdbestuur van een leien dakje loopt. Verder is hij ook aanhoudend in de weer om nieuwe seniorenknooppunten in het leven te roepen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief