HERNE – Boeiende lezing door succesauteur Kris Van Steenberge

HERNE – Boeiende lezing door succesauteur Kris Van Steenberge

Lezing_van_steenberge_woesten
HERNE – Boeiende lezing door succesauteur Kris Van Steenberge - © Deschuyffeleer
 

Op uitnodiging van de cultuurrraad is op dinsdag 20 februari om 20u auteur Kris Van Steenberge te gast in het Dominicanessenklooster voor een bijzonder interessante lezing. Daarbij schetst hij zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om met zijn romans uit te pakken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn inmiddels welbekend werk.

Lierenaar Kris van Steenberge debuteerde in september 2013 met zijn roman ‘Woesten’. Die roman vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. Voor niemand ziet de toekomst er nog hetzelfde uit. De commentaren in de pers waren meteen bijzonder lovend met onder meer: ‘Een boek om in één adem uit te lezen, niet in het minst om de prachtige, barokke taal’ (Gazet van Antwerpen), ‘Baadt in een bijna beckettiaanse schoonheid’ (Knack Focus) en ‘Hartverwarmend. Sterk debuut. Verhelderend, slim gedaan’ (Standaard der Letteren).
Met ‘Woesten’ won Kris van Steenberge onder meer De Bronzen Uil en de debuutprijs 2014. Inmiddels is Woesten al aan zijn 19de druk toe. In september 2016 verscheen zijn tweede roman ‘Blindelings’ en ook dat werk mocht al vrij vlug rekenen op zeer positieve recensies vanuit alle literaire hoeken.
De inkom bedraagt 5€. Inschrijven is niet nodig. Meer info via tineke.moonens@herne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief