HERNE – Mark River Band concerteert met gastvibrafonist Bart Quartier

C21

HERNE – Mark River Band concerteert met gastvibrafonist Bart Quartier

2018_mrb
HERNE – Mark River Band concerteert met gastvibrafonist Bart Quartier - © Deschuyffeleer
 

Voor haar jaarlijks lenteconcert heeft de Mark River Band deze keer gastsolist Bart Quartier, een virtuoos op vibrafoon, weten te strikken. Dat concert gaat door op zaterdag 10 maart om 20u30 in ‘De Kring’ in het centrum. De Mark River Band is een groep van een 20-tal gemotiveerde amateurmuzikanten die een big band vormen.    

Onder de leiding van dirigent Filip Demeyer werd opnieuw een boeiend avondvullend repertoire voorbereid met onder meer swingende jazznummers en prachtige ballades met daarbij een bijzondere aandacht voor het Franse chanson. Gastmuzikant is vibrafonist Bart Quartier uit Meerbeke.
Bart Quartier studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel en behaalde het hoger diploma slagwerk en de eerste prijs kamermuziek. Hij specialiseerde zich in marimba bij Robert Van Sice en volgde jazz-cursussen bij Diederik Wissels en Peter Hertmans. Hij werd laureaat van de compositiewedstrijd voor jazz-thema’s Sabam 2000. Bart Quartier verleent zijn medewerking ook aan tal van Belgische professionele ensembles en orkesten. Daarnaast is hij ook nog actief in talrijke jazz- en big bandformaties. Ook wordt hij regelmatig in het buitenland uitgenodigd voor masterclassen en internationale stages. Als componist kent hij wereldwijd succes met Image (20 children’s songs for marimba) en met ‘Profils’ (24 essays voor vibrafoon en piano). Hij leidt ook zijn eigen kwintet en een duo met pianist Bart Van Caenegem.  
Meer info en bekomen van toegangskaarten kunnen via 0477/66.63.10 (Jean Van Geel) of via markriverband@gmail.com . De inkom bedraagt 12€, in voorverkoop 10€.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief