HERNE – Provinciale medaille voor harmonie ’t Muziek

HERNE – Provinciale medaille voor harmonie ’t Muziek

Medaille_vlamo_2018
Herman Anthoons - provincieafgevaardigde, de voorzitter van de raad van Bestuur VLAMO Vlaams-Brabant Luc Derison en de voorzitter van 't Muziek Herne, Guido Cornet - Foto ingezonden
 
Medaille_vlamo_2018
HERNE – Provinciale medaille voor harmonie ’t Muziek - Foto ingezonden
 
_t_muziek_2018
HERNE – Provinciale medaille voor harmonie ’t Muziek - Foto ingezonden
 

Voor haar eerdere knalprestatie tijdens het provinciaal orkestentornooi in het cultureel centrum in Asse ontving de harmonie ’t Muziek nu een medaille van het provinciebestuur tijdens een bijeenkomst in het trefpunt van de Vlaams-Brabantse afdeling van de Vlaamse amateurmuziekorganisatie (Vlamo) in Boutersem. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke medaille dienen de laureaten wel een score van minstens 90% te bekomen tijdens het tornooi en dat lukte de Hernse harmonie, die speelde in eerste afdeling, alleszins vrij aardig.

“Vorig najaar werd ’t Muziek voor zijn optreden door de jury beloond met een score van maar lief 91,17%, het beste resultaat die dag”, zegt woordvoerder Petra Condijts. “Onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck brachten wij naast ons inspeelstuk ook nog ‘Treasure Island’ van Bert Appermont en ‘White Winged Flight’ van Tom De Haes. Het moet zijn dat ons optreden indruk maakte want de jurycommentaren waren uitermate positief en zeer lovend”.
De dirigent en de muzikanten mochten na afloop van hun optreden pronken met commentaren zoals ‘Mooi orkest met veel mogelijkheden’, ‘Wat het meest opvalt is de mooie beheerste orkestklank, goed uitgebalanceerd en zeer goed van stemming’ en ‘je voelt dat de muzikanten met energie en overgave alle minuscule dynamiek en articulaties goed volgen’. Zij waren dan ook bijzonder gelukkig en trots.
Het was voorzitter Guido Cornet die uit de handen van provincieafgevaardigde en Gooiks schepen Herman Anthoons en van de voorzitter van de raad van bestuur van Vlamo Vlaams-Brabant Luc Derison het kleinood van verdienste mocht in ontvangst nemen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief