HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers

HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers

Vrijwilligers_2018___1_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___2_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - De vrijwilligers van de mindermobielencentrale - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___3_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - De vrijwilligers van het zorgnetwerk en het dorpsrestaurant - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___4_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___5_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___6_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___7_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 
Vrijwilligers_2018___8_
HERNE – Het OCMW bedankt zijn vrijwilligers - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar houdt het OCMW-bestuur er aan de vrijwillige chauffeurs van de mindermobielencentrale evenals de vrijwilligers van het zorgnetwerk en van het dorpsrestaurant van harte te bedanken voor hun onverdroten inzet, hun hulp en hun beschikbaarheid tijdens het afgelopen jaar. Traditiegetrouw gaat dit telkens gepaard met een kleine attentie en een feestelijk hapje en een tapje. Voorzitter Carina Ricour was dan ook heel verheugd hen allen in het Dominicanessenklooster te mogen ontvangen.

Toewijding en engagement

De OCMW-voorzitter beklemtoonde het belang en het sociaal impact van al dat vrijwilligerswerk. “Zonder jullie toewijding zou het leven van onze leden er allicht heel anders uitzien. Jullie engagement is dan ook van groot belang voor onze inwoners. Er zijn niet genoeg dankwoorden voor jullie inzet, hulp, begrip en warmte. Van velen hoor ik dat het vrijwilligerswerk eigenlijk een microbe is. Ik hoop dat jullie er nog veel mogen mee besmetten want vrijwilligers zijn er nooit te veel. ‘Er zijn’ voor onze ouderlingen, onze zieken en voor hen die door omstandigheden in de eenzaamheid verzeild geraakt zijn is iets eenvoudig maar toch zo waardevol en zo onmisbaar".

Personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, geen openbaar vervoer kunnen gebruiken en beschikken over een beperkt inkomen kunnen op de dienst mindermobielencentrale een beroep doen. Ze worden dan door één van de aangesloten chauffeurs thuis opgehaald en teruggebracht. De prijs bedraagt 0,36 euro per km en het jaarlijks inschrijvingsgeld is beperkt tot 10 euro. Vorig jaar werden nagenoeg 37.000 km afgereden, goed voor 708 ritten. Onder de leiding van Nancy Vandeneynde staan zo in totaal 12 vrijwilligers, zijnde Kathleen, Marie-Claire, Linda, Madeleine, Albert, Anita, Marie-Louise, Marcel, Francine, Michel, Albert en Manu, ter beschikking voor de tot nog toe 113 leden.
Dorpsrestaurant
In het dorpsrestaurant in het woonzorgcentrum Sint-Felix zijn er vorig jaar 269 Hernenaren die op dinsdag hebben kunnen genieten van een lekkere maaltijd. Dit is mogelijk dankzij de diensten van onder meer José en Kathleen. De coördinatie met het OCMW gebeurt onder de leiding van Günther Biesbrouck.
Zorgnetwerk
Ook de vrijwilligers van het zorgnetwerk mochten delen in de dankbetuigingen van de voorzitter. Zo brachten Madeleine, Marie-José en Fernande ontelbare bezoekjes waarbij samen gaan winkelen, een babbel slaan of een kaartje leggen de meest voorkomende bezigheden waren. Bij het OCMW is het zorgnetwerk het zorgenkind van Ilse De Henau.
Een dankgedicht
Om af te sluiten, en om in de sfeer te blijven van de Week van de Poëzie, wist voorzitter Carina Ricour af te sluiten met een passend gedicht:
Vrijwillig
Zomaar, voor niets
Zomaar, zonder reden
Een schouderklop, een ruggensteun,
Een luisterend oor, een helpende hand
Jij, met je hele ik
Zomaar voor een ander.
 
Zomaar, of toch niet,
Maar uit engagement,
Groter dan eindeloos
En zo broodnodig in ons samenzijn
Daarom verdien jij
1000 maal dank
En ons warm hart
Niet zomaar, voor niks
Niet zomaar, zonder reden
Maar om al jouw keren ’zomaar’ 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief