HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog

HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog

Dsc04728
HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
Cam00976
HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
Cam00987
HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
Cam00971
HERNE – De Dag van de Directeur in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 

Naast de Dag van de Vrijwilliger, de Dag van de Mantelzorger, secretaressendag en nog een waaier aan andere themadagen is het op woensdag 31 januaride beurt aan de Dag van de Directeur. In de gemeentelijke basisschool De Regenboog werd, evenwel door omstandigheden al op maandag, door het personeel en de kinderen van deze gelegenheid gretig gebruik gemaakt om hun directeur Christoph Segers in het centrum van de belangstelling te zetten en hem te overladen met rode rozen, leuke wensen en een massa aan presentjes en attenties.

Stille voorbereiding

Het was juf Marleen die, met de medewerking van al haar collega’s en uiteraard ook de 165 kinderen, er in het geniep voor zorgde dat deze dag in De Regenboog niet onopgemerkt voorbij zou gaan. Alle klassen hadden iets geknutseld of voorbereid voor hun directeur die voor de gelegenheid tijdens een korte ochtendceremonie zelfs gebruik mocht maken van de sinterklaasstoel.
Zo kreeg hij een dikke en welgemeende dankuwel niet alleen voor alle goede zorgen van elke dag, voor het luisterend oor en voor het zetten van alle neuzen in de goede richting maar ook omdat hij streng maar rechtvaardig is en van De Regenboog een nest maakt waar groot en klein zich thuis voelen.
 
Het is nu toch al goed 4 jaar geleden dat De Regenboog Christoh Segers als nieuwe directeur mocht verwelkomen. Hij is geen rasechte Pajot maar hij had in de schoot van de scholengemeenschap Pajottenland toch ook al een jarenlange ervaring opgebouwd als leerkracht en als beleidsmedewerker. Zo was hij eerder al aan de slag in scholen onder meer in Bellingen, Heikruis en Gooik, waar hij eveneens ook tijdelijk een directeursfunctie waarnam. Ook trad hij op als ICT-coördinator van de ganse scholengemeenschap.
 
Enkel maar positieve ervaringen
 
Terugblikken op 4 jaar directeurschap in De Regenboog levert voor Christoph Segers enkel maar positieve ervaringen op. “Mijn directeurschap hier in de Regenboog begon wel met een zwaargewichtige uitdaging. De school met nog goed 120 leerlingen verkeerde bij mijn aanstelling zeker niet in een blakende gezondheid. Er bleken tal van euvels en tekortkomingen te zijn waaraan absoluut en liefst zo snel als mogelijk diende te worden verholpen”, klinkt het. “In teamverband hebben wij dan met ons allen bijzonder veel inspanningen geleverd om te staan waar wij nu staan en dit steeds vanuit een positieve ingesteldheid. Onze school bekleedt terug een achtbare plaats in het onderwijslandschap maar dat wil niet zeggen dat alles nu perfect is. Er verandert zoveel in dat landschap en er komen haast iedere dag nieuwe uitdagingen op ons af zodat we onze ingesteldheid, onze werkmethodes en onze aanpak voortdurend moeten bijsturen”.
 
“Het beeld van de directeur uit de jaren stillekes waar de leerkrachten moesten naar luisteren en de leerlingen schrik van hadden behoort wel degelijk tot het verleden. Als directeur weet je natuurlijk dat ook administratieve taken bij de job horen. Maar daarenboven moet je er van uit gaan dat elke leraar een leider is en de directeur niet langer een baas is maar een coach die het team van leraren aanmoedigt en aanstuurt en hen de kans geeft zich te professionaliseren volgens hun sterktes en hen dan ook bepaalde verantwoordelijkheden laat opnemen”, geeft de immer enthousiaste directeur ten slotte nog graag mee.
 
"Deze onverwachtse attentie heeft mij uitermate getroffen. Zowel als directeur, als leerkracht en vooral als collega voel is mij in De Regenboog goed in mijn sas en samen met onze kinderen zijn we heel zeker van plan om deze kleine maar fijne basisschool verder nog een mooie toekomst te bezorgen".
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief