HERNE – Lichtmiswandeling van de Rol-Mopsen met rabarberlikeur en pannenkoeken

C21

HERNE – Lichtmiswandeling van de Rol-Mopsen met rabarberlikeur en pannenkoeken

Avondwandeling_lichtmis
HERNE – Lichtmiswandeling van de Rol-Mopsen met rabarberlikeur en pannenkoeken - © Deschuyffeleer
 

Maria Lichtmis wordt her en der gevierd met kaarsen en pannenkoeken. Dat is ook het uitgangspunt van de Rol-Mopsen, de dames die allerlei acties opzetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Om de traditie van Lichtmis nog van wat meer kleur te voorzien koppelen gangmakers Veerle, Martine en Bertje er nu op vrijdag 2 februari voor de eerste keer ook nog een winterse avondwandeling aan vast.

Scharnier
Lichtmis, dat steevast valt op 2 februari, wordt in onze contreien nog altijd gelinkt met het einde van de winter. Na de donkere maanden december en januari keert het licht langzaam terug en komt er ook terug meer leven in de brouwerij.
Korte stemmige avondwandeling 
Nu vrijdag om 20 u is iedereen dan ook welkom aan de kerk van Herne om er samen, gewapend met fakkels en theelichtjes, op uit te trekken voor een korte avondlijke wandeling. Die leidt dan via het kartuizerkwartier naar de nabijgelegen kubus om zo verder via de Aerebeek en het centrum haar einddoel te bereiken bij Laurentia, de bloemenzaak aan het Heldenplein. Aan de kubus wordt alvast bij kaarslicht ook een moment van bezinning ingebouwd.
De route is goed begaanbaar voor jong en minderjong. Warme kledij, goede stapschoenen en een betrouwbare zaklamp zijn wel aangewezen.
Pannenkoeken en ander lekkers
Bij Laurentia wordt iedereen getrakteerd op koffie, warme chocolademelk, rabarberlikeur en een warme pannenkoek. Voor de gelegenheid houdt de winkelierster haar zaak open en zorgt zij tevens voor de opstelling van een tent. Deelnemen kost 5€.
Wie graag enkel van de pannenkoeken wil genieten kan zijn bestelling alvast al op voorhand plaatsen. De pannenkoeken (5 stuks voor 3€) zijn dan af te halen op vrijdag en zondagvoormiddag bij Laurentia, op zaterdag en zondag in de Imbeekstraat, 11. Bestellen kan via deze link.
Wie wenst deel te nemen aan de wandeling doet er goed aan de organisatoren een berichtje te laten geworden. Tot dusver zijn er al een 40-tal wandelaars die te kennen gaven dat zij present zullen zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief