HERNE – Weergoden Kriek- en Mattentochten niet bijster gunstig gezind

HERNE – Weergoden Kriek- en Mattentochten niet bijster gunstig gezind

Kriek_en_mattentochten_2018____7_
HERNE – Weergoden Kriek- en Mattentochten2018 niet bijster gunstig gezind - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____0_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 Parcoursbouwer Benny Luchtens en kersverse voorzitter Marktrotters Willy Jeuris - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____1_
HERNE – Weergoden Kriek- en Mattentochten2018 niet bijster gunstig gezind - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____3_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____4_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____5_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____6_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____8_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____8a_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____9_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - Rustpost Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2018____11_
HERNE – Kriek- en Mattentochten 2018 - © Deschuyffeleer
 

De 35ste editie van de Kriek- en Mattentochten in een organisatie van de wandelclub De Marktrotters kreeg het niet onder de markt met de weergoden. Geen fris uitnodigend lentezonnetje dit jaar. Wel de nacht voordien en in de vroege ochtenduren een resem aanhoudende regenvlagen die vele wandelaars dan ook het comfort van de huiselijke woonkamer deden verkiezen boven het ploeteren in modderpartijen op een wandelparcours. Toch namen nog meer dan 1500 dappere stappers de uitdagende wandelhandschoen op. Gelukkig werden zij al in de loop van de voormiddag tijdens hun tochten beloond met een uitklarende hemel als voorbode van de latere bijzonder deugddoende en fel gewaardeerde zonnestralen.

De Kriek- en Mattentochten, de hoofdorganisatie van De Marktrotters, geniet al jaren van een uitstekende reputatie in het wereldje van de wandelsport vooral omwille van de immer prima organisatie, de prachtige parcours doorheen het landelijke groen van het Pajottenland en naaste omgeving evenals de variatie in de speerpunten van de tochten bij elke nieuwe editie. Dit jaar was het zo de beurt aan het Markpad, het nieuw aangelegd wandelpad langsheen de Mark tussen Herne en Galmaarden, aan de twee landschapskubussen in het Groen Kwadrant dat Herne wel degelijk is en aan deelgemeente Herfelingen om in de belangstelling te worden gezet. Parcoursbouwer Benny Luchtens mocht dan ook best voldaan terugblikken op zijn uitgestippelde maidentocht.
De wandelaars hadden de keuze uit afstanden van 4, 6,10, 15, 22 en 32 km. De kortste afstand was ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen maar kwam door de weersomstandigheden niet goed aan zijn trekken. Rustposten waren onder meer  voorzien in de basisschool De Regenboog in Herfelingen waar Tresia Clerens en Paul Leemans alles in goede banen leidden.
Nieuwe voorzitter
Voor de vlotte afhandeling van de organisatie konden De Marktrotters een beroep doen op een 70-tal medewerkers. Sinds kort heeft de wandelclub in de persoon van Willy Jeuris overigens ook een nieuwe voorzitter. Hij volgt Jean-Marie Paduart op die de voorbije 15 jaren aan het roer stond en die in die periode samen met zijn bestuurskern de club op een bijzonder hoog niveau tilde. Ook de nieuwe voorzitter kan stellig de komende jaren op een vruchtbare medewerking van de bestuurskern en de leden rekenen. Het was immers op aanhoudend aandringen van de overige bestuursleden dat hij de voorzittersfakkel overnam. Momenteel telt de club niet minder dan 193 leden.
Nieuwbakken voorzitter Willy Jeuris, past-voorzitter Jean-Marie Paduart en parcoursbouwer Benny Luchtens wijten het succes van hun wandelclub en van hun dynamisch clubleven aan een vijftal pijlers. Naast het zich richten naar de regelgeving vanuit de koepelorganisatie Wandelsport Vlaanderen en het zich integreren in die organisatie is dat ook het jaarlijks opzetten van een drietal organisatorische uithangborden zoals daar zijn de Kriek- en Mattentochten, de Urbanustochten en de Eindejaarstochten. Verder zijn er dan ook nog het inrichten van busuitstappen, waarvan sommige met overnachting, naar wandelevenementen her en der in het land en sommige zelfs over de landsgrenzen heen, het op peil houden van het clubleven met verkenningstochten, groepswandelingen en feestelijkheden en ten slotte het handhaven van een secure administratie en boekhouding.
Ook nu weer blijven De Marktrotters niet bij de pakken zitten en beginnen zij zich al stilaan op te maken voor hun komende wandeltochten. En dat zijn op zondag 15 juli de Urbanustochten vanuit Tollembeek en op zondag 16 december de Eindejaarstochten vanuit het Heilig Hartencollege in Ninove met deelgemeenten Okegem en Outer als bijzonderste attractiepolen.

Meer info op www.demarktrotters.be .   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2018

archief