HERNE - Politiebabbel

HERNE - Politiebabbel

Dsc01068
 
Dsc01075
Dsc01077
Dsc01082
 
Tijdens de gemeentelijke Politiebabbel in Herne konden de aanwezigen kennis maken met de lokale politie Pajottenland. Daarnaast werden zij ook actief betrokken bij het verder gebeuren door moderator Kris Baert.
 
Het blijkt dat de Hernenaars vooral bekommerd zijn om overdreven snelheid, diefstallen in woningen en voertuigen en veilige schoolomgevingen. Het zoeken naar oplossingen in samenwerking met de politie leverde wel enkele leuke ideeën op. Zo wordt gedacht aan een project rond diefstalveilige straten. Ook de klassieke verwachtingen zoals meer blauw op straat, meer controles en meer sensibilisering scoorden hoog.
 
Tussendoor gaf korpschef Roland Pauwels aan dat vanaf begin maart de interventieploegen operationeel zullen zijn vanuit het centraal gelegen Kester en niet langer vanuit Vollezele. “Door het creëren van enige ruimte in onze centrale post hebben onze interventieploegen hun uitvalsbasis voortaan in Kester. Het minimaliseren van de aanrijtijden naar dringende incidenten vormt een aanhoudende uitdaging. Op termijn worden overigens alle operationele diensten naar de centrale post overgeheveld”, aldus de hoofdcommissaris.    
 
Tot slot kon het publiek vragen stellen aan het politiepanel.
 
De politiebabbels kaderen in de voorbereiding van de opmaak van het zonaal veiligheidsplan voor 2009-2012.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief