HERNE nu ook te beleven in 1 App

HERNE nu ook te beleven in 1 App

Naamloos
HERNE nu ook te beleven in 1 App -Steven De Paepe van Mobicage en burgemeester Kris Poelaert © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_herne_in_1_a_pp_3_
HERNE nu ook te beleven in 1 App - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_herne_in_1_a_pp_1_
HERNE nu ook te beleven in 1 App - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_herne_in_1_a_pp_2_
HERNE nu ook te beleven in 1 App - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_herne_in_1_a_pp_5_
HERNE nu ook te beleven in 1 App - © Deschuyffeleer
 

Onder grote belangstelling werd in het Dominicanessenklooster de gemeentelijke 1 App voorgesteld door burgemeester Kris Poelaert. Met die nieuwe app wordt het mogelijk om onder meer meldingen te doen aan en berichten te ontvangen van het gemeentebestuur, er mee afspraken te maken en er alle activiteiten van de gemeente op terug te vinden. Daarenboven mogen de handelaars en de ondernemers evenals de verenigingen er gratis van gebruikmaken om hun zaak of evenement extra in de verf te zetten en te promoten.

Apps (applicaties) zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks doen en denken. Elke levendige en moderne gemeente (of stad) wil voortaan ook inzetten op mobiele dienstverlening. Ook het gemeentebestuur van Herne is overtuigd van de meerwaarde van zo’n mobiel communicatieplatform en ging voor het ontwerp van een volledige nieuwe applicatie te rade bij Mobicage, de ontwerper van Onze Stad App, een  gespecialiseerde software afgesteld op gemeentediensten in combinatie met onder meer handelaars, verenigingen en zorgverleners.
Praktische mogelijkheden
Via de gratis app kunnen gebruikers niet alleen praktische info raadplegen over de gemeentediensten en de ingeschreven verenigingen en handelaars, ze kunnen ook onder meer bestellingen plaatsen, zich inschrijven, communiceren, reageren, … De gebruiker bepaalt zelf welke diensten, verenigingen en handelaars hij/zij wil volgen en welke informatie hij/zij van hen wil ontvangen.
Een app-store is te vergelijken met een webwinkel. Welke app-store jij moet gebruiken is afhankelijk van het besturingssysteem waarop jouw smartphone of tablet werkt. De meest gebruikte is Google Play waar gebruikers van Android apps kunnen downloaden. Na Google Play is de Apple Store de grootste app-winkel. De Apple Store is voor gebruikers van het besturingssysteem iOS, waar onder andere iPhones en iPads op werken.
Via de App met de pagina’s Nieuws, Berichten, Meldingskaart, Agenda, Mijn Documenten, Gemeentediensten, Handelaars, Scholen/Verenigingen, Zorg, Vrienden, …..   kan informatie dan ook  doorstromen én van gemeente naar gebruiker én omgekeerd. Een belangrijk objectief van het App is de lokale aangesloten handelaar, ondernemer en/of vereniging een platform te bieden dat ook hen de opportuniteit biedt mee te genieten van de voordelen van dit innovatief communicatiemiddel.
Nadere info via deze pagina  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief