HERNE – Wie helpt er mee van het Groene Kwadrant een nette gemeente te maken?

C21

HERNE – Wie helpt er mee van het Groene Kwadrant een nette gemeente te maken?

Zwerfvuil_aankondiging_2018
HERNE – Wie helpt er mee van het Groene Kwadrant een nette gemeente te maken? - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de periode van 26 maart 2018 tot 8 april 2018 organiseert het gemeentebestuur opnieuw een grote ‘zwerfvuilcampagne’. Het is daarbij de bedoeling om samen met milieubewuste scholen, verenigingen en burgers de straten en voetwegen een grondige lenteschoonmaakbeurt te geven door er het zwerfvuil op te ruimen. 
 
De opgeruimde bermen kunnen door de deelnemers aan de actie overigens zelf in de kijker geplaatst worden door er het bord ‘net opgeruimd’ in aan te brengen en zo de aandacht te vestigen op de deelname aan de actie. De borden kunnen bekomen worden op het gemeentehuis. Wie foto’s neemt van zijn of haar deelname en actie kan die alvast doorsturen naar het gemeentebestuur. De ludiekste foto’s worden dan gepubliceerd in een komende editie van het gemeentelijk infoblad.

Aan de zwerfvuilactie in de gemeente vorig jaar namen zo’n 600 ruimers deel waaronder een 300-tal schoolkinderen. Zo kon dan ook zo’n 80% van het gemeentelijk wegennet onder handen worden genomen. Naast een schare individuelen droegen toen ook delegaties van vele verenigingen en zelfs van het gemeentepersoneel hun steentje bij tot het welslagen van de actie.
 
Wie de actie aanspreekt en ook nog zin heeft om daarvoor de handen uit te mouwen te steken kan voor verdere inlichtingen, het vastleggen van zijn of haar traject en het verkrijgen van de nodige zakken, blikjesgrijpers, fluo-vestje(s) en handschoenen contact opnemen met lies.debodt@herne.be (02/397.11.55).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief