HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events

C21

HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events

Egelantier_drinks___bites_-_events__6_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 
Egelantier_drinks___bites_-_events__2_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 
Egelantier_drinks___bites_-_events__3_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 
Egelantier_drinks___bites_-_events__4_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 
Egelantier_drinks___bites_-_events__7_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 
Egelantier_drinks___bites_-_events__5_
HERNE - Restaurant/feestzaal De Egelantier wordt Egelantier Drinks & Bites – Events - © Deschuyffeleer
 

Egelantier Drinks & Bites - Events is de nieuwe naam en tevens de nieuwe huisstijl waarmee Wilfried en Greet evenals Reinout Vierendeel de komende jaren hun horecazaak in hartje Herne graag een nieuwe look en een welvarend toekomstperspectief willen bieden. De 30ste verjaardag van hun zaak was voor het trio dan ook het uitgelezen moment om alvast het restaurantgedeelte een diepgaande facelift aan te meten. Het vernieuwde gedeelte Egelantier Drinks & Bites wordt zo een supergezellige ontmoetingsplaats waar niet alleen kan gechilld worden bij een lekker drankje aan de toog of met vrienden onder elkaar maar waar het ook mogelijk is heel wat heerlijk lekkers te eten. Het gedeelte Egelantier Events dan weer wil zijn klanten blijven verwennen bij het organiseren van alle evenementen, feesten en party’s.

Egelantier Drinks & Bites  
Met Egelantier Drinks & Bites is het er vooral zoon Reinout om te doen tegemoet te komen aan de huidige verzuchtingen én van het jeugdig publiek én van het trouw cliënteel met een jaartje meer. De totaal vernieuwde zaak oogt alvast bijzonder mooi, is klantvriendelijk ingericht en biedt verschillende ruimtes om rustig te genieten van een aperitief al dan niet in combinatie met én een voortreffelijke maaltijd én een pousse-café. Naast de Pajotse klassiekers zijn er op de vernieuwde menukaart dan ook gerechten met een hoog ‘wereldkeukengehalte’ terug te vinden en dit onder de noemers  Passion for Pasta, Meat and Pleasure en One Pot Cooking.
De nieuwe look van Egelantier Drinks & Bites draagt dan ook de beeldspraken van ‘jong, modern, warm en eigentijds’ hoog in het vaandel. Reinout legt uit: “Ook in de horecazaken waait er een nieuwe wind. Bij de laatste remake van onze zaak, nu toch al 15 jaar geleden, lag de nadruk op zoveel als mogelijk zitplaatsen te creëren om eters tegemoet te komen. Een bijhorende gezellige babbel, genieten en socialiseren waren daaraan ondergeschikt. Het huidig publiek is uiteraard nog steeds geïnteresseerd in een kwalitatief culinair aanbod maar heeft nu ook nood aan een gezellige, behaaglijke en knusse sfeer. Egelantier Drink & Bites is nu dan ook een gezellige ontmoetingsplaats geworden waar naar believen kan gechilld worden. Het is ook daarom dat wij onder meer terug de barkrukken letterlijk van onder het stof haalden. Het is algemeen geweten dat aan de toog vaak belangrijke standpunten worden ingenomen en uitgewisseld, meer dan eens vruchtbare sociale en maatschappelijke contacten worden gelegd en innovatieve ideeën het daglicht zien”.
Egelantier Events
Voor de familie Vierendeel waren de eerste maanden van dit jaar alvast een bewogen tijd. Het grondig vernieuwen van hun druk bezochte zaak zonder daarbij de goede werking van het Events- of zaalgedeelte in diskrediet te brengen en zonder te moeten inboeten op service waren niettegenstaande de minutieuze voorbereidingen toch zoals Greet het verwoordt “een zware uitdaging temeer daar het merendeel van de vernieuwingen door onszelf zelf zou worden uitgevoerd. Maar dankzij een grondige voorbereiding is alles verlopen naar wens en zijn wij heel gelukkig met het resultaat”.
“ Wilfried en ikzelf zijn nu zinnens ons nog meer toe te leggen op het Events-gedeelte van de zaak. Reinout is nu 30 en al sinds het beëindigen van zijn studies aan de welbekende hotelschool Stella Matutina in Michelbeke nauw betrokken bij het reilen en zeilen van het restaurant. Wilfried en ik zijn er van overtuigd dat hij thans, net zoals wij dertig jaar geleden, met een nieuw elan borg zal staan voor een mooie toekomst van Egelantier Drinks & Bites.
Wat ging er aan vooraf?
Eind 1987 kochten Wilfried en Greet het toenmalig dorpscafé ‘De Trapkes Op’ van de familie Weverberg. De toenmalige huurders/uitbaters Nicole en Eddy zochten hun heil in de Kerkstraat om daar opnieuw cafébazen te worden.
Met de jaarmarkt van 1988 en na een paar rudimentaire aanpassingswerken gingen de deuren van ‘De Trapkes op’ onder de nieuwe naam De Egelantier terug open. Nog in dat zelfde jaar werd de gelagzaal uitgebreid met een veranda en kreeg het café de titel van bistro aangemeten. Met bistro diende te worden verstaan een eenvoudige eetgelegenheid die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg.
In 1993 waren het Oscar en Nelly Backaert, de eigenaars van een bloemenzaak annex ijzerwarenwinkel in de Kerkstraat, die hun handelspanden wensten te verkopen. Na ook de aankoop ervan rees evenwel het dilemma van verhuren of verbouwen. Het werd verbouwen en meteen kreeg De Egelantier er de ruimte bij om palend aan de al bestaande bistro een evenementenzaal uit te bouwen. Bovendien kon zo voortaan ook genoten worden van twee toegangen, de ene via het centrum en de andere via de Kerkstraat. Samen met De Tirol, ‘t Schoentje, De Katholieke Kring en De Castel werd zo ook De Egelantier op zijn beurt een aangewezen locatie voor grote en kleine feesten. 
Ook de schaalvergroting van bistro naar restaurant was door de jaren heen voor Wilfried en Greet een onderneming die berustte op een bestendig uitbreiden, een bijsturen van zowel de eigen bekwaam- en kundigheden als een aanpassing van het geheel aan voorzieningen. “In dit groeiproces hebben wij ons steeds voor ogen gehouden dat men eerst moet leren stappen alvorens te beginnen lopen, een denkpatroon dat ons alsnog geen windeieren heeft gelegd”, aldus Wilfried.
Egelantier Drinks & Bites - Events is gevestigd Centrum 10 en is open op maandag en donderdag vanaf 17u, op vrijdag van 12 tot 14u en terug vanaf 17u, op zaterdag vanaf 12u en op zondag vanaf 11u.
Egelantier Drinks & Bites - Events is te bereiken op 02/396.13.49 en is te volgen via deze website en dezeFacebookpagina.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief