HERNE – De Landelijke Gilde zoekt mooie locatie voor haar zitbank

HERNE – De Landelijke Gilde zoekt mooie locatie voor haar zitbank

Bank_zoekt_plek_2
HERNE – De Landelijke Gilde zoekt mooie locatie voor haar zitbank - Afbeelding ingezonden
 
Bank_zoekt_plek
HERNE – De Landelijke Gilde zoekt mooie locatie voor haar zitbank - Afbeelding ingezonden
 

Ook de plaatselijke afdeling van Herne-centrum neemt deel aan de nationale actie van Landelijke Gilden ‘Bank zoekt Plek’, waarbij de inwoners van een dorp uitgenodigd worden een leuke locatie aan te duiden voor het plaatsen van een zitbank. Met de actie wil Landelijke Gilden via zijn afdelingen mensen samenbrengen en de aantrekkelijkheid van het platteland en de gemeente verhogen. Een zitbank op het dorpsplein of op een ander markant punt in het dorp lijkt hiervoor uitermate geschikt. Een zitbank brengt immers mensen samen, laat mensen even rusten en zet aan tot nadenken. Iedereen, al dan niet lid, kan alvast een locatie opgeven en zijn of haar stem uitbrengen en laten gelden.   

De actie liep vorig jaar al in 36 Vlaamse dorpen. Dit jaar neemt ook de afdeling van Herne-centrum deel. “Herne is een prachtige gemeente met heel wat mooie plekjes. Heel wat wandelaars en fietsers genieten van de rust en schoonheid van ons dorp. Onze afdeling vraagt dan ook de hulp van de inwoners om een ideale plek te vinden voor wat uiteindelijk hun zitbank moet worden”, licht voorzitter Brent Roobaert de deelname van de afdeling toe.
Uw mening telt!
Belangstellenden kunnen dan ook vanaf 4 april zijn of haar favoriete plekje toevoegen en stemmen op deze pagina van de website van de Landelijke Gilde. “Deel daarbij ook zeker mee waarom dit een leuke en geschikte locatie is. Dit kan dan via brentroobaert@icloud.com . We zien de zitbank immers graag op een aangename, toegankelijke en veilige plaats terechtkomen”, aldus nog de voorzitter.
Op de plantenruilbeurs op 21 april tussen 13u30 tot 17u, in een samenwerking met VELT en met de afdeling van Sint-Pieters-Kapelle, worden de reeds aangegeven locaties alvast kenbaar gemaakt. Ook hier kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen alsook nog andere locaties aan de lijst  toevoegen. Ter ondersteuning van de actie worden vanuit Landelijke Gilden ook drie infoborden ter beschikking gesteld die her en der in het straatbeeld en op diverse activiteiten zullen worden opgesteld.
Op 6 mei wordt de voorronde afgesloten en wordt de top-3 van de locaties bekendgemaakt. Op één van die drie locaties kan er dan terug gestemd worden tot 27 mei, de dag van de jaarlijkse barbecue van Landelijke Gilde Herne en Sharefair KVLV. Kort nadien wordt dan de sluier van de uiteindelijk weerhouden locatie gelicht. De feestelijke inhuldiging van de bank is voorzien op zondag 19 augustus.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief