HERNE – Erfgoeddepot toont zijn eerste schatten

HERNE – Erfgoeddepot toont zijn eerste schatten

Erfgoed_2018_1
HERNE – Erfgoeddepot toont zijn eerste schatten - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van Erfgoeddag op zondag 22 april van 14 tot 18u laat het recent geopend gemeentelijk erfgoeddepot in het Dominicanessenklooster voor de eerste keer zijn prille schatten zien. Meteen een mooie kans voor belangstellenden om die pareltjes te komen bewonderen temeer daar zij dan ook zelf mee kunnen kiezen over het thema van de voorgenomen eerste uitgebreide expo. Voor het opzetten van het gebeuren verkrijgt het gemeentebestuur alvast de samenwerking van de vzw HERinNEring.

“Wie langskomt kan en mag gerust ook foto’s, objecten of documenten meebrengen die iets te maken hebben met de geschiedenis van Herne of van zijn deelgemeenten”, geeft Frank Nevens, de voorzitter van HERinNEring aan. “Ofwel scannen wij die dan in om ze digitaal veilig te kunnen bewaren ofwel behouden wij ze een plaatsje voor in ons depot”.
“En speciaal voor kinderen zetten we ook stemhokjes klaar. Zij kunnen dan stemmen op een erfgoedobject waarvan zij vinden dat het bewaard moet blijven. Daarna kunnen zij schrijven of tekenen hoe zij zichzelf over 10 jaar zien of wat zij niet willen vergeten van het nu. Deze brief mogen zij pas over 10 jaar terug openen. Daarom steken we hem in een doos die zij mogen versieren. Het is dan aan de deelnemers om te beslissen of ze hun brief dan veilig opbergen ofwel in het erfgoeddepot ofwel thuis”, aldus nog de voorzitter van HERinNEring.
Meer info via erfgoed@herne.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief