HERFELINGEN verliest met Theophile Wayteck een echte dorpsfiguur

C21

HERFELINGEN verliest met Theophile Wayteck een echte dorpsfiguur

Theo_1
HERFELINGEN verliest met Theophile Wayteck een echte dorpsfiguur - © Deschuyffeleer

In het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle overleed afgelopen zondag Theo(phile) Wayteck. Hij werd 88 jaar geleden geboren in Tollembeek. In 1954 huwde hij met Hermine Segers en sindsdien leefde, werkte en woonde hij in Herfelingen. Theo was in Herfelingen en ver daarbuiten, zowel in landbouw- als in zakenmiddens, een welbekende en bijzonder gewaardeerde figuur.

Theo was ook iemand die heel wat kleur bracht in het  bruisend dorpsleven en in die zin ook aanhoudend consequent handelde. Zo was hij ook nog tot voor enkele weken, na de zondagmis, trouw te zien in het enig resterend dorpscafé om er mensen te ontmoeten. Hierbij viel het hem de jongste jaren wel vrij zwaar dat het merendeel van de dorpsvrienden van zijn generatie hem reeds waren voorgegaan.
Stichtend lid jaarmarkt  
Theo begon zijn beroepsleven als boer/kalkverkoper om mettertijd uit te groeien tot verzekeringsmakelaar en stichter van de huidige Crelan-bank zowel in Herfelingen als in Halle. Al die jaren was er evenwel echter één constante: Theo bleef in hart en nieren een landbouwer.
Zo was hij ook één van de twee laatst overblijvende stichtende grondleggers van de succesrijke jaarmarkt op pinkstermaandag in Herne. Ook tot ver na zijn tachtigste bleef hij nog bijzonder actief in het verenigingsleven. Hij stond ettelijke jaren onder meer in voor het jaarlijks opzetten van verschillende buitenlandse studie- en ontspanningsreizen vooral voor mensen uit de landbouwmiddens.
Theo was eveneens ere-secretaris van de Landelijke Gilde afdeling Herfelingen, ere-secretaris van de land- en tuinbouwstudieclub Herfelingen en Halle, actief lid van het Veekweeksyndicaat en het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Ook werd hij als Laureaat van de Arbeid vereerd met het Bronzen, Zilveren en Gouden Ereteken. De laatste jaren was hij ook lid van Probusclub Pajottenland/Heyde. Zijn betrokkenheid bij al die verenigingen heeft alvast geleid tot ontelbare en hechte vriendschappen.
Pater familias
Theo was ook een echte ‘pater familias’. In die zin was zijn levensmotto: “Kinderen zijn je grootste rijkdom”. Het gezin Wayteck-Segers werd mettertijd dan ook gezegend met de drie kinderen Marie-Jeanne, Gerda en Eddy. Inmiddels telt de familie met Gerrit, Francisca, Barbara, Joeri, Dimitri, Athina, Cathy en Olivia acht kleinkinderen en ook al drie achterkleinkinderen.
De uitvaartdienst, gevolgd door de bijzetting in de familiekelder, zal plaatshebben in de St-Niklaas-kerk in Herfelingen op vrijdag 13 april om 10u. Er is begroeting in de kerk vanaf 09u15.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief