HERNE – Bank Belfius in tijdelijke bureelcontainers op het Heldenplein

HERNE – Bank Belfius in tijdelijke bureelcontainers op het Heldenplein

Befius_in_containers
HERNE – Bank Belfius in tijdelijke bureelcontainers op het Heldenplein © Deschuyffeleer
 

Bank Belfius in het centrum verbouwt weldra zijn kantoren. Rekening houdend met de veiligheid en de nabijheid van de bestaande kantoren verhuist de bank tijdelijk naar bureelcontainers die aan de overzijde van de straat op het Heldenplein komen te staan. Het neerzetten van de containers nu zaterdag 21 april zorgt wel voor enige verkeershinder. De heropening van het vernieuwde bankfiliaal is voorzien voor 30 oktober.

Omleiding
Voor de plaatsing van de containers, waarbij de aannemer gebruik maakt van een zware mobiele kraan, dient de Ninoofsesteenweg ter hoogte van het Heldenplein afgesloten te worden voor alle gemotoriseerd verkeer en dit in principe van 7 tot 19u.
Het plaatselijk verkeer wordt die dag in zuidelijke richting omgeleid van de Ninoofsesteenweg via het Heldenplein naar de Edingsesteenweg. In noordelijke richting kan het plaatselijk verkeer van de Edingsesteenweg via de Kerkstraat en de Kapellestraat naar Ninoofsesteenweg. Het zwaar vervoer wordt in beide richtingen omgeleid via de as Centrum, de Lindestraat, de Van Cauwenberghelaan, de Steenweg Asse, de Langestraat (Kester) en de Ninoofsesteenweg.
Inplanting
In eerste instantie wenste Belfius Bank nv de bureelcontainers te plaatsen op het voetpad langs de rand van de rijbaan van de huidige vestiging. Voor de verkeersveiligheid oordeelde het gemeentebestuur evenwel niet op dat voorstel te kunnen ingaan en drong het bij de opdrachtgevers aan om een aangepaste inplanting te voorzien. In overleg met alle betrokken diensten en de opdrachtgever werd finaal met een inplanting op het Heldenplein zelf toch een veilige locatie gevonden in de nabijheid van de bestaande vestiging.

Meer info kan bij de bevoegde schepen lieven.snoeks@herne.be of bij de mobiliteitsambtenaar tim.noldus@herne.be (02/397.11.50).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief