Ook HERNE heeft een heus blauw hyacintentapijt

C21

Ook HERNE heeft een heus blauw hyacintentapijt

Dsc00200
Ook HERNE heeft een heus blauw hyacintentapijt - © Deschuyffeleer
 
Dsc00204
Ook HERNE heeft een heus blauw hyacintentapijt - © Deschuyffeleer
 

Wie dezer dagen de pracht van een mooi hyacintentapijt wil bewonderen hoeft daarom niet per sé naar het Hallerbos in Halle of het Raspaillebos op de grens van Galmaarden met Moerbeke te trekken. Ook in Herne valt er nu langzaam maar zeker zo’n opvallend en schitterend spektakel te ontdekken.

Geprangd tussen de Aerebeekvallei en de Ekkelenbergstraat herbergt het Broeckaertbos thans ook al enkele fraaie gedeelten waar de blauwe hyacinten weelderig tieren. Zelfs in de tijdens de voorbije winter ontboste gedeelten maar inmiddels weer met jonge bomen aangeplante zones konden de blauwe bloemenjuweeltjes geen halt toegeroepen worden

Als alles zo verder loopt en de blauwe kleinoden geen snoodaards op hun uitbreidingstrajecten ontmoeten kan ook Herne allicht over enkele jaren prat gaan op een uniek mooi blauw voorjaarsbloementapijt. Misschien wordt Herne in die periode zo dan wel weliswaar tijdelijk het Blauwe Kwadrant in stede van het Groene Kwadrant.
Het Broeckaertbos blijkt wel privé-eigendom te zijn en de toegang is dan ook in principe verboden. Toch kunnen dezer dagen de nu nog fris ogende blauwe bloemen van buiten het bos bewonderd worden vanaf de Kromstraat en de wandelwegen die rond het bos leiden.        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief