HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper

HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper

Lentefeest_senioren_2018__2_
HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper - © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_2018__2a_
HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper - Jeannine Huys werd 83 jaar - © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_2018__2b_
HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper - DJ en entertainer Johan Demuylder © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_2018__3_
HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper - © Deschuyffeleer
 
Lentefeest_senioren_2018__4_
HERNE- Lentefeest voor de senioren weer een gezellige topper - © Deschuyffeleer
 

Een zonnige namiddag, leuke muziek, lekkere gebakjes, warme koffie, een frisse pint en een full house aan ouderen en minder-ouderen waren weeral de pijlers van een geslaagd seniorenlentefeest in het Bavocentrum in Herfelingen. Het waren Marie-Louise Devriese, de schepen voor Senioren, en Michel Pillet, de voorzitter van de seniorenadviesraad, die de talrijke aanwezigen mochten welkom heten. Voor de muzikale animatie werd dit jaar een beroep gedaan op dj en entertainer Johan Demuylder. Onvermoeibaar gooide hij op een heel voortreffelijke manier hit na hit de zaal in. Zo konden ook de talrijke dansliefhebbers zich naar hartenlust uitleven.

Tussendoor werden ook twee waardebonnen van Vayamundo verloot.  Vayamundo heeft onder meer een vakantiecentrum in Oostende op de zeedijk en een ander in Houffalize aan de Ourthe. Die waardebonnen geven de winnaars alvast 75€ korting op een verblijf in één van zijn twee gezellige hotels/vakantiecentra. Het waren Lucienne Coppens van de Edingsesteenweg en Patricia Brisaert van de Assesteenweg die ieder mochten huiswaarts keren met zo’n waardebon.
Nog een heel gelukkige op het feest bleek Jeannine Huys van de Hoogbaan te zijn. Een ‘happy birthday’, een applaus van de ganse zaal en een fles bubbels uit de handen van burgemeester Kris Poelaert maakten van haar 83ste verjaardag er ééntje met net een onverwacht ietsje meer.
Cursusaanbod
De aanwezigen kregen ook de gelegenheid om hun wensen voor het organiseren van cursussen in het kader van de Hernse Senioren Academie aan te geven. Die cursussen zouden starten in september en worden georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenadviesraad en het Centrum voor Basiseducatie van Halle-Vilvoorde. De cursussen richten zich in het bijzonder tot de senioren die nog helemaal geen of weinig basiskennis hebben van het onderwerp. Blikvangers uit het aanbod zijn onder meer Tablet , Doe meer met je foto's, Smartphone, Opfrissen rijbewijs, Op pad met Kunst en Cultuur, Geheugentraining en Opstap Engels. Afhankelijk van de interesses worden de cursussen nog dit najaar evenals in het nakomend voorjaar ingericht. Meer info hieromtrent is nog te bekomen op het gemeentehuis bij Carine Van de Velde (02/397.11.69).
Nieuwe bestuursleden bijzonder welkom
Voor de huidige  seniorenadviesraad zit de taak er ook bijna op. Met Nieuwjaar zetelt er immers een nieuwe gemeenteraad die dan op zijn beurt mettertijd ook een nieuwe seniorenadviesraad kan installeren. Wie interesse heeft om als lid of als bestuurslid van de nieuwe seniorenadviesraad zijn of haar steentje bij te dragen kan daarvoor terecht zowel bij Carine Van de Velde als bij de huidige voorzitter Michel Pillet. De raad vergadert in principe vier keer per jaar en behandelt daarbij materies die het welzijn van de senioren ten goede komen.
Thans berust het dagelijks bestuur van de gemeentelijke seniorenraad bij voorzitter Michel Pillet, ondervoorzitter Ghislain Alaert, secretaris/coördinator Carine Vande Velde en schepen Marie-Louise Devriese.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief