HERNE – Elke stap van iedere inwoner telt mee voor de 10.000-stappenclash

HERNE – Elke stap van iedere inwoner telt mee voor de 10.000-stappenclash

Aankondiging_stappenslcash
HERNE – Elke stap van iedere inwoner telt mee voor de 10.000-stappenclash - © Deschuyffeleer
 

Wie gezond of nog meer gezond wil gaan leven doet er goed aan als opstap daartoe deze maand alsnog mee te doen aan de 10.000-stappenclash. Die organisatie is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met de steun van de Vlaamse overheid. De organisatie zet gemeenten tegen elkaar op in een uitermate sportieve en weldoende sfeer. Zo daagt Herne dit jaar onder meer Galmaarden uit. Belangrijk daarbij is dat iedere inwoner, jong en oud, daarbij in het kader van het algemeen opzet zijn of haar steentje kan bijdragen. Wie deelneemt met de groep Herne komt alleszins in aanmerking voor het winnen van een activity tracker.

Actiefste gemeente
De 10.000-stappenclash loopt de ganse maand mei. Via de website of de app kunnen alle inwoners dagelijks hun stappen ingeven om zo hun stad of gemeente de titel van ‘Actiefste stad/gemeente’ te bezorgen. Wie na een maand de meeste stappen heeft gezet in zijn categorie (op basis van het aantal inwoners gemeente/stad) is de winnaar. De winnaar krijgt niet enkel bloemetjes. Er zijn ook een wisselbeker, een levensgrote overwinnaarsvlag en flink wat media-aandacht mee te verdienen. Om het geheel vanaf dit jaar ook een flink stuk dynamischer te maken kregen de gemeenten en steden nu ook de kans elkaar uit te dagen. En dat gebeurde nu vanuit Herne naar Galmaarden toe. Een heuse streekderby dus.
Deelnemen voor Herne
Wie de kriebels voelt om mee in te stappen in het gebeuren dient zich alvast te registreren op www.10000stappen.be en aan te sluiten bij de groep Herne, die thans overigens al een 75-tal leden telt en zo dan ook een beduidend aantal (mee)stappers meer herbergt dan de groep Galmaarden. Maar het kan en moet nog beter zeker in de uitzonderlijk natuurlijke omgeving van het Groene Kwadrant.
Het tellen van de stappen kan gebeuren aan de hand van een stappenteller die gemakkelijk te bekomen is. Best ook dat de stappen dagelijks worden ingevoerd.
De stappen worden bijgehouden via de webpagina of de app  https://10000stappen.gezondleven.be/app
De stappentellers op de smartphones kunnen ook ingesteld worden of misschien heb je wel een activity watch op https://10000stappen.gezondleven.be/hoe-tel-ik-mijn-stappen .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief