HERNE – Alvast drie merkwaardige lezingen om te noteren in de agenda’s

HERNE – Alvast drie merkwaardige lezingen om te noteren in de agenda’s

Aankondiging_lezingen
HERNE – Alvast drie merkwaardige lezingen om te noteren in de agenda’s - © Deschuyffeleer
 

De reeks begint op donderdag 24 mei met een lezing door Nic Balthazar over de klimaatcrisis. Op dinsdag 29 mei volgt er dan een lezing over Mercy Ships, de internationale liefdadigheidsorganisatie die zich met haar ziekenhuisschip inzet om kwalitatieve gezondheidszorg te verzekeren aan de allerarmsten. Het is wielerreporter Michel Wuyts die op donderdag 7 juni ietwat verrassend het drieluik afsluit.

Klimaatcrisis
Nic Balthazar heeft het in zijn lezing in het Dominicanessenklooster over de klimaatcrisis, allicht de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken de mensen er niet wakker van te liggen. In deze interactieve lezing probeert de bekende filmregisseur en klimaatactivist uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt. Het wordt dan ook een boodschap van doortastend alarm, maar ook een boodschap van hoop.
De inkom bedraagt 5€ en wordt ter plaatse betaald. Er dient wel vooraf en uiterlijk 21 mei ingeschreven te worden via cultuur@herne.be . De lezing begint om 20u.
Mercy Ships
De lezing over Mercy Ships dan weer, eveneens in het Dominicanessenklooster, laat de aanwezigen kennismaken met het liefdadigheidswerk, hoofdzakelijk op gebied van kwalitatieve gezondheidszorg aan de allerarmsten, dat de organisatie onder meer uitvoert vanop het grootste private ziekenhuisschip naar Afrikaanse landen toe. Er worden zo gratis operaties, behandelingen en trainingen aangeboden. Aan boord van het schip zijn er meer dan 400 vrijwilligers zoals dokters, verplegend personeel, ingenieurs, landbouwers en bouwvakkers die zelf hun reis en verblijf betalen. Door hun toedoen krijgen duizenden mensen jaarlijks voor het eerst medische hulp, een professionele behandeling of operatie.
De inkom van 5€ gaat integraal naar Mercy Ships. De lezing vangt aan om 19u30. Inschrijven vooraf is niet nodig. Meer info via tineke.moonens@herne.be .
Michel Wuyts
Al 25 jaar is wielerman Michel Wuyts de stem van de koers. Samen met liedjesmaker Geert Vandenbon brengt hij een mix van nieuwe wielerverhalen en inspirerende liedjes. Gewapend met enkel een gitaar versterken zijn liedjes Michel’s woorden. Ze inspireren en ze laten dromen. Wuyts fietst door het hoofd van de grootste karakters uit de koers. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Hij vertelt daarbij honderduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar de aanwezige stil van wordt.
Het startschot in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle wordt gegeven om 20u. De inkom is vastgesteld op 15€. Er dient wel vooraf ingeschreven en dit kan tot uiterlijk 31 mei via cultuur@herne.be en mits voorafgaandelijke betaling hetzij op het gemeentehuis hetzij via een overschrijving op een bankrekeningnummer dat na inschrijving zal worden meegedeeld. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief