HERNE – Senioren Academie bereidt haar nieuw cursusaanbod voor

HERNE – Senioren Academie bereidt haar nieuw cursusaanbod voor

Aanbod_cursussen
HERNE – Senioren Academie bereidt haar nieuw cursusaanbod voor - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke seniorenraad wil tijdens het schooljaar 2018-2019 vanaf september opnieuw starten met een reeks cursussen voor de ietwat oudere inwoners die alsnog willen inpikken op het snel evoluerend algemeen kader van de samenleving. Het peilt daarbij naar de behoeften en de interesses van zijn doelgroep. Zo wil de raad uiteindelijk komen tot het opzetten van de cursussen waaraan kennelijk een behoefte bestaat en zo de Senioren Academie ook gestalte geven.

De lessen gaan in principe door in de lokalen van het Dominicanessenklooster. Zij worden verzorgd door leerkrachten van het Centrum voor Basiseducatie Open School Halle-Vilvoorde van de afdeling in Halle. De cursussen zijn toegankelijk voor alle senioren van de gemeente.
Belangstellenden kunnen zich voor het bekomen van meer info of voor het zich aanmelden voor een cursus wenden tot de secretaris van de seniorenraad carine.vandevelde@herne.be (02/397.11.69) en dit tot uiterlijk 31 mei.
 
De cursussen die momenteel in aanmerking genomen worden zijn op gebied van ICT ‘Starten met ICT – Informatie’ en ‘Tablet’. De ICT-modules dan weer die zouden kunnen gevolgd worden zijn ‘Doe meer met je foto’s’, ‘Music please’, ‘Kopen en verkopen’, ‘Smartphone’ en ‘Surfen met je (klein)kinderen’. Voor algemene vorming wordt er gedacht aan ‘Opfrissen rijbewijs’, ‘Op pad met Kunst en Cultuur’, ‘E-gezondheid’ en ‘Geheugentraining’. Voor taal zijn er ‘Taal en pc’, ‘Opstap Engels’, ‘Engels 2’) en Opstap ‘Frans’.
 
Iedere cursus beslaat een aantal momenten van telkens drie aansluitende lesuren. Zo tellen de ICT-modules, bij wijze van voorbeeld, ieder 10 momenten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief