HERNE – Ook N-VA neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

C21

HERNE – Ook N-VA neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Uw_mening_telt
HERNE – Ook N-VA neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

De kogel is dan toch door de kerk. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen dingt ook de N-VA naar de gunst van de kiezer. De partij doet dit zelfstandig en treedt zo, overeenkomstig de strakke partijlijn terzake, dan ook niet toe tot enige kartellijst. Boegbeeld wordt nieuwkomer Jonas De Boeck, die pas enkele maanden terug Galmaarden ruilde voor Herne als woonlocatie.

Jonas De Boeck als boegbeeld
Er heerste lange tijd onwetendheid over het al dan niet indienen van een lijst vanuit de plaatselijke afdeling van de N-VA. Maar nu maakte die afdeling via een huis-aan-huis folder haar voornemen daadwerkelijk bekend. N-VA diende Ook al bij de vorige verkiezingen diende de N-VA een lijst in. Die was toen evenwel niet volledig. Het werd geen succes. De lijst was goed voor 348 lijststemmen of 7,2% van het totaal aantal stemmen.
De toenmalige versnippering tussen de lijsten van de Open Vld, de sp.a en de N-VA maakte dat de CD&V-ploeg van burgemeester Kris Poelaert een zeer comfortabele overwinning wist binnen te rijven met 16 op 17 zetels in de gemeenteraad. Enkel de Open Vld wist er met Thierry Deblander een minderheidszitje te bemachtigen. Met Franz Hegemann en Annie Meulenijser kregen respectievelijk de N-VA en de sp.a van de verpletterende CD&V-meerderheid als troostprijs wel een zitje in de OCMW-raad.
Nieuwkomer Jonas De Boeck kent inmiddels het klappen van de zweep. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Galmaarden wist hij meteen met zijn ploeg 5 van de 19 zitjes in de gemeenteraad te bemachtigen en zowel de Open Vld als de sp.a van de politieke kaart in de gemeenteraad te vegen. Het wordt dan ook uitkijken en afwachten of hij dat huzarenstukje in Herne weet te herhalen.
Iedereen burgemeester – Uw mening telt!
Onder de slogan ‘Iedereen burgemeester – Uw mening telt!’ bevat de folder van de N-VA voor het samenstellen van zijn verkiezingsprogramma eveneens een enquête rond de tevredenheid over de gemeentelijke diensten en communicatie evenals over het gemeentelijk beleid.
Behoudens de spilfiguur van Jonas De Roeck vermeldt het huis-aan-huisblad nog geen namen van andere kandidaten.

Door het opkomen van de N-VA met een zelfstandige lijst krijgen de Hernenaren voorlopig klaarblijkelijk de keuze uit minstens drie lijsten. Naast de CD&V-lijst van burgemeester Kris Poelaert dingt ook nog een kartellijst van onafhankelijken, Open Vld en sp.a onder de benaming Kwadrant Plus en met Paul Beyl als voorzitter naar de gunst van de kiezer.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief