HERNE – KWADRANT Plus nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten

HERNE – KWADRANT Plus nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten

Kwadrant_plus
HERNE – KWADRANT Plus nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten - © Deschuyffeleer
 

Ook KWADRANT Plus, het politiek alternatief van onafhankelijken, Open Vld en sp.a voor Herne ‘op weg naar evenwicht’, maakt zich op voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Zo zal het op pinkstermaandag ook met een stand aanwezig zijn op de jaarmarkt ter hoogte van het Heldenplein. KWADRANT Plus is intussen wel nog op zoek naar vooral vrouwelijke kandidaten om met een volledige kandidatenlijst naar de gunst van de kiezer te dingen. Naast KWADRANT Plus is ook bekend dat niet alleen CD&V met uittredend burgemeester Kris Poelaert maar ook N-VA met nieuwkomer Jonas De Boeck aan de verkiezingen zullen deelnemen.

Vrije en onafhankelijke burgerbeweging
“Zou ‘de politiek ‘niet voor een deel zelf aan de basis liggen van de huiver die mensen overvalt als je ze aanspreekt over de gemeenteraadsverkiezingen of om de rangen van KWADRANT Plus te versterken ?”, vraagt voorzitter Paul Beyl zich af. “Wel, zo een politieke partij willen we niet zijn. Politiek moet terug bij de mensen, dat besef moet maar eens doordringen. Politiekers zijn hun vertalers maar de mensen hebben het toch zo druk. Dus zal onder andere om onze rangen te versterken, zeker met vrouwelijke kandidaten, nog enige overtuigingskracht  nodig zijn. ’t Is tijd en de gelegenheid is er, vrouwen moeten dan ook hun kansen grijpen”.
“Als vrije en onafhankelijke burgerbeweging hebben we met onze positieve ingesteldheid zeker onze plaats onder de zon. ‘Visie’ in deze supersnel evoluerende maatschappij is het motief van KWADRANT PLus, zelfs in een landelijk dorp. KWADRANT Plus draagt daarbij alleszins bij aan de mogelijkheid tot kiezen en vertrouwt de wakkere burger”, luidt het nog.
Programma
Het kartel heeft inmiddels ook al enkele kernideeën onthuld van haar programma, dat het naar voren schuift als “een evenwichtig programma van een vrije en onafhankelijke burgerbeweging”. Deze zijn:
Zorgen voor onze dorpen is zorgen voor morgen: leefmilieu, natuur, landschap ,bio-landbouw, duurzame energie en ‘plannen voor plaats’ kleuren onze agenda.
Actieve dorpen worden gezonde dorpen: sporten en bewegen zetten we voor alle leeftijden in de verf. Een hippe bibliotheek wordt ons kenniscentrum.
Mondige dorpen eisen een transparant beleid: inzetten op buurtwerking loont, een geïnformeerde burger heeft zeker een mening. Voorstellen en beslissen doen we samen.
Slimme dorpen worden veilige dorpen: veilig meer stappen en trappen samen met een kwalitatief en flexibel openbaar vervoer. Verkeersleefbaarheid en onderhoud infrastructuur op het voorplan. Station Herne, het multimodaal knooppunt voor Zuid-Pajottenland.
Minder geld en toch meer dorp: slim bezuinigen en tegelijk met minder meer doen wordt de uitdaging. Creativiteit aan de dag leggen om inkomsten te verhogen.
Betere dorpen door beter Pajottenland: efficiënter en intensiever samenwerken met onze Pajotse gemeenten. Onze samenhang is onmisbaar en stelt elke fusie in vraag.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019

archief