HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster

1
HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster
 
2
HERNE – Samana-gezelschap op bezoek in het Dominicanessenklooster
 

Samana Herne vergastte zijn alleenstaande en zieke leden op een bezoek aan het statige slotklooster ‘Maria Mediatrix’ van de Dominicanessen aan de H. Geeststraat op de grens met Edingen dat eind 2010 eigendom werd van de gemeente. Het waren de bestuursleden met voorman Germain Derijcke die ook en onder meer zorgden voor de ophaling van de genodigden waaronder ook een ruime delegatie van het woonzorgcentrum Sint Felix.

Het was burgemeester Kris Poelaert die het gezelschap voorzag van enige duiding nopens de huidige functie en bestemming van het klooster. Via een rijk gestoffeerde projectie toonde de burgemeester  hoe de remake van het klooster werd aangepakt om te leiden tot het volwaardig cultureel en functioneel centrum dat het vandaag is. Ook wist hij mee te geven dat door betoelagingen vanuit de provincie en de federale overheid er werd voor gezorgd dat een aantal asielzoekers er een tijdelijk onderdak kunnen krijgen. Ook werd er een noodwoning ingericht die van dienst kan zijn als een inwoner door een noodsituatie plots geen dak meer boven het hoofd heeft.
Omdat de weersomstandigheden bijzonder gunstig uitvielen werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om een wandeling te maken doorheen de tuinen van het klooster. Na het tuinbezoek stond de koffie klaar en werden de mattentaarten rijkelijk rondgedeeld.
Germain Derijcke: “Voor een groot gedeelte van onze gasten was het bezoek een echte openbaring want het Dominicanessenklooster kenden zij wel van naam maar nog nooit hadden zij er binnen de statige muren een kijkje kunnen en mogen nemen. Enkelen hadden overigens nog herinneringen aan zuster Arlette die in 1995 koos voor de contemplatieve orde van de Dominicanessen en tot aan de sluiting van het klooster in Herne verbleef. Het bewijs dat het opzet best in de smaak is gevallen was wel de vraag wanneer ze nog eens konden terugkomen?”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief