HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express

C21

HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express

1
HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express - © Deschuyffeleer
 
2a
HERNE/GERAARDSBERGEN - Jorn en Jordi nemen deel aan de Barcelona Express - © Deschuyffeleer
 

De eerste dagen van juli nemen 300 teams deel aan het liftavontuur van hun leven met Barcelona als einddoel. De Barcelona Express is een reisconcept voor jonge dames en heren met pit. Winnen geeft recht op twee round-the-world vliegtickets. Er wordt vertrokken in Amsterdam, Brussel of Parijs. Het team met nummer 103 van Jom Claes en Jordi Devos heeft zijn roots deels in Herne en deels in Geraardsbergen. Een kennismaking én met het deelnemend team én met de uitermate uitdagende wedstrijd, die overigens ook in het teken staat van het opzetten van herbebossingsprojecten in Kenia.

Team 103
Jorn Claes (20) woont in de Liezebeekwijk in Herne. Hij studeert handelswetenschappen aan de KUL (Brussel). Tot voor enkele jaren voetbalde hij bij FC Herne. Ook is hij een gewezen jeugdkaatser van de Jonge Balspelers. Handelswetenschappen studeert hij om later zijn kost te kunnen verdienen in de bedrijfswereld. Zijn basisschool was De Markevallei. Jordi (19) dan weer woont in Geraardsbergen en studeert in de Hogeschool Gent in de afdeling ‘Vastgoedmakelaar’. Secundair onderwijs volgde hij in het St-Jozefinstituut, ook bekend als de Karmelieten, in Geraardsbergen. Thans is hij op sportief vlak voetballer bij SKO Vollezele.
GPS tracking systeem
Jorn’s en Jordi’s liftavontuur start op maandag 2 juli ‘s ochtends. Het is de eerste keer dat zij aan de Barcelona Express deelnemen. Die wedstrijd voor jongeren houdt in om zo snel mogelijk, met een GPS tracking systeem maar zonder geld of hulp van vrienden en familie, samen in Barcelona te geraken. “Natuurlijk neem je wel wat zakgeld mee voor eten en drinken, maar het vervoer moeten we zelf zien te regelen door te liften”, zegt Jorn.
Zowel al voor het eigenlijk avontuur als op de route van nagenoeg 1500 km dienen er ook een aantal opdrachten uitgevoerd en een aantal checkpoints aangedaan. Het welslagen van die opdrachten en het aandoen van de vooropgestelde checkpoints  geven dan weer recht op een tijdsbonificatie die zich vertaalt in minuten voorsprong. “In hoe minder tijd we in Barcelona geraken hoe groter onze kans is om die tickets voor een wereldreis te winnen” weet Jordi. “Zo is één van die vooropdrachten de pers halen. Dat geeft ons alvast recht op 40 minuten boni”.
Inschrijven voor de Barcelona Express kost 250€ per persoon. Hiervoor kunnen de enthousiaste heren alvast rekenen op de financiële steun van Hairstudio Philippe in de Hernse Liezebeekwijk en van het vastgoedkantoor Homebird in Deux-Acren.
 
Klikken op support 
 
Door liftend op reis te gaan besparen de jongelingen samen 400 ton CO². Daarbovenop gaat de opbrengst van de Barcelona Express naar herbebossingsprojecten in Kenia. Via de ‘International Tree Foundation’ kunnen zo meer dan 120.000 bomen in ontboste gebieden aangeplant worden. Ook de centen die nodig zijn voor die aanplanting wordt aangeleverd door de deelnemers. In die zin zijn Jordi en Jorn nog op zoek naar 200€. Sympathisanten die 25€ veil hebben en hen in die zin willen helpen zijn dan ook van harte welkom.
 
Wie Jorn en Jordi ook nog wil helpen aan 400 ‘supports’ en de daaraan gekoppelde 40 minuten boni kan hen volgen en contacteren via hun facebookpagina (voor Jorn is dat deze link terwijl Jordi te volgen is via deze link) en uiteraard klikken op ‘Support’.
 
De terugkeer van de deelnemers uit Barcelona gebeurt op eigen initiatief.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief