HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt

HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt

Dsc01644
HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt - de 'toogploeg' - © Deschuyffeleer
 
Dsc01655
HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt - Orecah met Kenny Pappaert - © Deschuyffeleer
 
Dsc01673
HERNE – Eetfestijn opnieuw startschot voor grootse jaarmarkt - de 'zaalploeg' - © Deschuyffeleer
 

Morgen, pinkstermaandag, gonst het centrum van Herne en zijn omgeving al van in de prille morgen van bedrijvigheid. Voor het jaarmarktcomité met Jean-Pol Demel aan het roer wordt die dag eens te meer de drukste dag van het jaar. Iedere keer opnieuw en nu al voor de 41ste keer op rij zorgt het comité dan samen met een honderdkoppige werkgroep en met de steun van het gemeentebestuur voor de vlekkeloze organisatie van de grootste, de populairste en leukste jaarmarkt in de streek. Dit groots volksgebeuren stoelt dan ook op jaren ervaring en is dan ook telkens goed voor tienduizenden bezoekers

Driesterren
Zoals nu toch al enkele jaren gebruikelijk worden de activiteiten reeds op pinksterzondag op gang getrokken. Het jaarmarktcomité nodigt dan telkens de sympathisanten uit op een driesterren eetfestijn in de reuze feesttent langsheen de Ninoofsesteenweg. Ook nu weer zakten dan ook honderden eetlustigen af naar het smakelijk gebeuren. Net zoals het jaarlijks lijvig en bijzonder gewaardeerd advertentieboek draagt de opbrengst van het eetfestijn bij tot het dekken van de omvangrijke organisatiekosten. Het culinaire gedeelte was een kolfje naar de hand van het Orecah-team van Kenny Pappaert.

Inzet
Het organiseren van een jaarmarkt als die van Herne is geen pietluttigheid. Voor meer dan één bestuurslid is het dan ook zich een jaar lang inzetten om het telkens nog beter te doen dan het jaar voordien. Voorzitter Jean-Pol Demel krijgt hierbij dan ook de volle medewerking van ondervoorzitter Leopold Dierickx, secretaris-schatbewaarder en coördinator marktkramers José Deschuyteneer en zijn assistent Koen Biesemans, coördinator advertentieboek en attracties Johan Rosier en de bestuursleden Frank Vandenbroeck, Albert en Cecille Langhendries - Van Nijvel, Johnny Van Cotthem, Alain Nerinckx, Marc en Martine Somers - Timmermans, Patrick Somers, Yves en Gerda Carels - Eylenbosch, Eddy Chabert, Armand Cools en Koenraad Rosier. Dit jaar ontbreekt er echter iemand op het appel. Theo Wayteck, één van de stichters destijds van de jaarmarkt, overleed in april laatstleden.
 
Succesformule
Voorzitter Demel: “Voor onze jaarmarkt blijven wij trouw aan onze succesformule gestoeld op de basisgedachte ‘voor elk wat wils’. Hierbij staan evenwel nog altijd de landbouw en de veehouderij centraal. Minstens voor die ene dag blijven de dieren dan het voortouw nemen. Zo staan dit jaar de boerenpaarden en de schapen centraal”.
 
Om toch op alle eventualiteiten voorbereid te zijn werd ook nu weer door de veiligheids- en hulpdiensten een bijzonder nood- en interventieplan op punt gesteld onder de leiding van burgemeester Kris Poelaert.
 
Wie nog niet weet wat Jaarmarkt Herne zo al te bieden heeft kan alsnog een kijkje nemen op www.jaarmarktherne.be  of op Facebook. Allicht tot morgen! Dan behoort ook u tot de groep van om en bij de 30.000 bezoekers die onder een stralende zon kunnen genieten van de ellenlange rijen standjes, de verschillende activiteiten, de demonstraties en de attracties.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief