HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn

HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn

Cv_v_lijst_juni_2018___ep___4_
HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn - © Deschuyffeleer
 
Cv_v_lijst_juni_2018___ep___1_
HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn - © Deschuyffeleer
 
Cv_v_lijst_juni_2018___ep___3_
HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn - Nieuwkomers op de CD&V-lijst - © Deschuyffeleer
 
Cv_v_lijst_juni_2018___ep___6_
HERNE – Burgemeester Kris Poelaert gaat voor 4de ambtstermijn - © Deschuyffeleer
 
Cv_v_lijst_juni_2018___ep___7_
Recent verkozen : Michaël ( Apollo) Schoukens als voorzitter partijbestuur en Saskia Vos als secretaris - © Deschuyffeleer
 

CD&V Herne heeft haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Huidig burgemeester Kris Poelaert wil graag een vervolg breien aan zijn 3de ambtstermijn en trekt de lijst. OCMW-voorzitter en schepen Carina Ricour staat tweede. Eerste schepen Lieven Vandenneucker bekleedt plaats 3, schepen Patrick De Vos plaats 4. De top 5 wordt aangevuld met raadslid Sandra Dero. Lijstduwer is schepen Lieven Snoeks. Hij wordt op de lijst voorafgegaan door Kris De Groote, de huidige voorzitter van de gemeenteraad. Nieuwkomers zijn Brent Roobaert, An Deleye, Nicky D’Handschotter, Frank Nevens en Veerle Van der Steen. Bij de verkiezingen in 2012 behaalde de CD&V-ploeg een haast absolute meerderheid met 16 op 17 zetels in de gemeenteraad.

“In de optiek dat bij elke verkiezing kandidaten of verkozenen afscheid nemen van de politiek zijn we uiteraard op zoek gegaan naar nieuwe sterke kandidaten. En die kandidaten hebben we vrij snel gevonden bij inwoners die hun maatschappelijk en gemeentelijk engagement gedurende de laatste jaren hebben bewezen, ieder met zijn of haar eigen specificiteit en ieder met zijn of haar eigen accenten. En vooral dan omdat zij er mee in geloven dat CD&V Herne borg staat voor een standvastige vooruitgang”, lichtte burgemeester Kris Poelaert de keuze voor de vijf nieuwkomers toe.

 
Een voortrekkersrol blijven spelen
“Veelal speelde Herne een voortrekkersrol, op redelijk wat vlakken rijden we op kop van het peloton. Iets wat elders ook wordt erkend. Dat pro-actieve willen we verder doortrekken. Het vraagt vaak durf en heel veel inzet om koploper te zijn, maar we vinden dat het een gezonde ambitie moet blijven omdat het veel kan opleveren voor onze gemeente en haar inwoners. De dienstverlening, het sociale leven en nog vele andere elementen maken dat Herne bij de top 10 van de meest aangename gemeenten van Vlaanderen behoort. CD&V is dan ook de garantie dat we de ingeslagen weg verder blijven bewandelen. Wij geven CD&V graag een extra invulling welke staat voor creatief, duurzaam en vooruit”, luidde de boodschap van de burgemeester verder op de persvoorstelling van zijn ploeg.

 
Creatief
“Naar creativiteit toe beseffen wij dat we een kleine gemeente zijn en bescheiden en vooral realistisch moeten handelen alsook roeien met de riemen die we hebben. Maar we kunnen zeer veel, door creatief en doordacht invulling te geven aan ons beleid. Door een beroep te doen op subsidiekanalen en op de participatie van onze bevolking met zijn talrijke en onschatbare competenties en expertises, hebben we vorm en warmte gegeven aan een doeltreffend beleid. En zo zullen we het dan ook blijven doen”, aldus nog de burgemeester.

 
Duurzaam
Burgemeester Kris Poelaert verduidelijkte ook wat verstaan wordt onder ‘duurzaam’: “Als je ons beleid van de voorbije zes jaar zou samenvatten dan zeggen we dat we vooral zeer zuinig hebben bestuurd en dat omdat het een hoofdbekommernis is om onze gemeente financieel gezond te houden. Dit goed huisvaderschap heeft er voor gezorgd dat de schuld aanzienlijk is afgebouwd en dat we nog steeds beschikken over een aanzienlijke reserve. Deze middelen willen we in de toekomst niet zomaar uit handen geven, integendeel we gaan ervoor zorgen dat iedere Hernenaar er zelf beter van wordt”.
“Uiteraard staat ‘duurzaam’ ook voor een gemeente die voorbereid is op een toekomst waarin het goed en gezond leven is. Uiteraard moet dit over de gemeentegrenzen heen of interbestuurlijk.  Maar minstens vanuit onze gemeente zijn we het aan de volgende generaties ook verschuldigd dat we hen een klimaatbestendige plek schenken met een zuivere leefomgeving, met leefbare dorpskernen, gezonde voeding, een sociale gemeente alsook een warme gemeenschap waar respect en verbondenheid essentieel deel uitmaken van wie wij, Hernenaren, zijn en ook in de toekomst zullen zijn”, gaf hij nog graag mee.  

 
Vooruit
“In Herne is al lang geen plaats meer voor oude politieke cultuur. We voeren een politiek zoals politiek hoort te zijn en willen in de volgende legislatuur zelfs nog een stap verder gaan en een beleid voeren dat in grote mate steunt op participatie. Beleid en burgers, verenigingen en bedrijven, alleen door samen te werken geraken we vooruit en blijven we vooruit”, belichtte de burgemeester ten slotte de derde pijler van het CD&V-programma.

 
Afscheid
Schepen Marie-Louise Devriese en de raadsleden Michaël Schoukens, Jordy Cornet en Hilde Thiebaut zagen om diverse redenen af van een verdere kandidatuurstelling op de lijst.

 
De lijst met kandidaten
Kris Poelaert - 2. Carina Ricour - 3. Lieven Vandenneucker - 4. Patrick De Vos - 5. Sandra Dero - 6. Lieven Vandenbroeck - 7. Vanessa Van Hende - 8. Paulette Debock – 9. Eric Eeckhoudt – 10. Sonja Van Den Bossche – 11. Brent Roobaert – 12. An Deleye – 13. Nicky D’Handschotter – 14. Frank Nevens – 15. Veerle Van der Steen – 16. Kris Degroote – 17. Lieven Snoeks   

 
Nieuwkomers:
11. Brent Roobaert (25):
3 jaar lokale jongerenvoorzitter CD&V
Stafmedewerker Omgeving bij de Vereniging van de Vlaamse Provincies
Medeoprichter werkgroep Burgemeestersconvenant van de Milieuraad
Voorzitter Landelijke Gilde Herne en Herne Rabarber’t
 
12. An Deleye (33):
Lid OCMW-Raad
Hecht vooral belang aan sociale thema’s met onder meer betaalbaar wonen
Actief lid van ’t Muziek
Tewerkgesteld als deskundig personeelslid bij de stad en OCMW-Halle
 
13. Niky D’Handschotter (27):
Leerkracht lager onderwijs en bachelor in Toegepaste Psychologie
Werkt als educatief medewerker op de dienst Zorg bij de CM
Heeft 17 jaar Chiro-ervaring waaronder 6 jaar als leider. Thans nog actief in het Gewest Pajottenland
Het zijn haar eerste stappen in de politiek.
 
14. Frank Nevens (51):
Hij is landbouwingenieur en geeft les aan toekomstige bio-ingenieurs aan de Universiteit Gent
Doet onderzoek naar duurzame landbouw- en voeding
Oprichter van de gemeentelijke klimaatwerkgroep en peetvader van het erfgoeddepot HERinNEring
Samen met (H)echt Herne ontwerper en bezieler van de Hernse Landschapskubussen
 
15. Veerle Van der Steen (55):
Thuisverpleegkundige
Vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker en is één van de vier Rol-Mopsen
Actief in Herne Rabarber’t en Herne Kunst’Telt
Wil via de ‘Lifeboksen’ blijven informatie verstrekken over kanker zowel aan de patiënten als aan hun omgeving  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief