HERNE – Niet gebruikte luiers kunnen voortaan terecht in de ‘Luierkast’

C21

HERNE – Niet gebruikte luiers kunnen voortaan terecht in de ‘Luierkast’

Luierkast_1__1_
HERNE – Niet gebruikte luiers kunnen voortaan terecht in de ‘Luierkast’ - © Deschuyffeleer
 
Luierkast_1__2_
HERNE – Niet gebruikte luiers kunnen voortaan terecht in de ‘Luierkast’ - Annick Fabri en Agnès Thiels - © Deschuyffeleer
 
Luierkast_1__3_
HERNE – Niet gebruikte luiers kunnen voortaan terecht in de ‘Luierkast’ - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster werd het gemeentelijk project ‘Luierkast’ voorgesteld. Een project dat gedragen wordt door Het Huis van het Kind Pajottenland en het OCMW. Het waren respectievelijk Ineke Brems en OCMW-voorzitter Carina Ricour die de werking van het concept toelichtten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt mede door cofinanciering vanuit Platteland Plus met middelen van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

Luiers zijn een zware kost in het budget van jonge ouders. In het geval van gezinnen die leven in een betrekkelijke armoede is de aankoop van luiers vaak een zware, zo niet, een onoverkomelijke kost. Juist om die gezinnen die het financieel niet gemakkelijk hebben tegemoet te komen stapt nu ook het OCMW Herne in het project.
 
Ongebruikte luiers herverdelen via het OCMW
 
De ‘Luierkast’ zamelt overschotjes van niet gebruikte luiers in. Het is een gekend fenomeen. De baby of peuter is ineens een bepaalde maat luiers ontgroeid of wordt plotseling zindelijk. De ouders zitten met een restje aan luiers waar men in eerste instantie niet goed weet wat er mee aan te vangen. Die overschotten kunnen thans gedeponeerd worden in de ‘Luierkast’ op één van de acht inzamelpunten her en der verspreid in de gemeente. De zo verzamelde luiers worden dan door het OCMW verdeeld aan jonge ouders voor wie de luierrekening zwaar doorweegt op het gezinsbudget.
 
Het OCMW kan alvast rekenen op de hulp van Annick Fabri en Agnès Thiels die zich als vrijwilliger aanboden om de inhoud van de ‘Luierkasten’ op regelmatige basis op te halen.
 
Binnen de gemeente Herne zijn er nu luierkasten opgesteld in het gemeentehuis, de bibliotheek Petrus Naeghel, het OCMW-gebouw, de basisscholen De Bloesem, De Markevallei en De Regenboog, de apotheek Vanden Daele in Herne-centrum en in de Sparwinkel Van Snick in Herfelingen.
 
Meer info kan via OCMW-voorzitter Carina Ricour (0478/40.24.57).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief