HERNE – Jonge ouders en hun kinderen krijgen trefplaats in het Dominicanessenklooster

HERNE – Jonge ouders en hun kinderen krijgen trefplaats in het Dominicanessenklooster

Oudercaf____1_
HERNE – Jonge ouders en hun kinderen krijgen trefplaats in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Oudercaf____2_
HERNE – Jonge ouders en hun kinderen krijgen trefplaats in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Oudercaf____3_
HERNE – Jonge ouders en hun kinderen krijgen trefplaats in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Vanaf zaterdag 16 juni aanstaande geven jonge ouders, zowel mama’s als papa’s, met hun baby’s en peuters elkaar twee keer per maand afspraak voor een knabbel en een babbel in het Dominicanessenklooster. Dit is een initiatief dat voortaan door de wereld gaat onder de noemer ‘Oudercafé’. Het zijn Dorien Luchtens (Herfelingen) en Annelies Van Driessche (Herne) die onder de auspiciën van het Huis van het Kind Pajottenland het initiatief gestalte geven. Zij vinden immers dat vooral hun leefgroep bij vele organisaties stiefmoederlijk wordt bedeeld en dat ook veel evenementen niet zó geschikt zijn om bij te wonen met jonge kinderen.

Sportmensen onder mekaar spreken over hun geliefkoosde sport, handelaars over hun zaak, boeren over hun vee en hun akkers, computerfanaten over de laatste IT-snufjes…. Ook jonge moeders en vaders en hun achterban hebben nood aan een moment waar ze zonder blozen of schroom kunnen praten over wat hun dagdagelijks bezighoudt. En dat zijn dan hun kinderen. Het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat met zijn prachtige tuin en recent ook nog eens voorzien van een speelhoek voor de allerkleinsten is dan ook de droomlocatie om even te verpozen, te socialiseren en ideeën en ervaringen uit te wisselen met mensen die in het zelfde levensschuitje zitten.
Oudercafé
Wil je andere mama’s en papa’s leren kennen? Wil je met hen tips en ervaringen uitwisselen? Heb je zin in een gezellige babbel? Wil je ergens naartoe met je pasgeboren kind? Heb je jonge kinderen tot de leeftijd van 4 jaar en lijkt het je leuk om andere ouders te ontmoeten? Wil je wel eens in gesprek gaan over opvoeden, opgroeien en gezondheid? Kan je tips gebruiken over de hoogtes en laagtes van het ouderschap? En dat allemaal in het bijzijn van uw oogappels.….dan is het Oudercafé alvast iets voor jou.
Het Oudercafé is gratis. Een koekje of een drankje zijn weliswaar altijd graag meegenomen. Het Oudercafé is open iedere eerste woensdag en iedere derde zaterdag van de maand telkens van 10 tot 12u.
Meer informatie kan verkregen worden bij de diensten van het OCMW (02/397.00.00) elke werkdag van 9 tot 12 u.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief