Haast 25 miljoen stappen bezorgen HERNE een podiumplaats in de ’10.000-stappenclash’

Haast 25 miljoen stappen bezorgen HERNE een podiumplaats in de ’10.000-stappenclash’

Stappenclash_herne_2018__1_
Haast 25 miljoen stappen bezorgen HERNE een podiumplaats in de ’10.000-stappenclash’- © Deschuyffeleer
 
Stappenclash_herne_2018__2_
Haast 25 miljoen stappen bezorgen HERNE een podiumplaats in de ’10.000-stappenclash’- © Deschuyffeleer
 
Stappenclash_herne_2018__3_
Haast 25 miljoen stappen bezorgen HERNE een podiumplaats in de ’10.000-stappenclash’- Arne Magelinckx © Deschuyffeleer
 

Tijdens de afgelopen maand mei namen Vlaamse steden en gemeenten het ook dit jaar tegen elkaar op in het kader van de ‘10.000-stappenclash’. Ze streden hierbij ook om de titel van ‘Actiefste Stad of Gemeente van Vlaanderen’. Met die uitdagende stappenclash worden de inwoners in Vlaanderen zo aangespoord om op een eenvoudige manier dag in dag uit meer te bewegen. Herne nam in die zin dan ook de handschoen op tegen grotere broer Galmaarden.

Virtueel rond de wereld
Het Vlaams instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseerden dit jaar voor de derde keer de ’10.000-stappenclash.’ Van 1 tot en met 31 mei 2018 konden de deelnemende steden en gemeenten daarbij virtueel rond de wereld stappen. De stappenclash is een aanstekelijk project dat volwassenen wil aanzetten tot een meer actieve levensstijl.
Eind april werd in Bever het startschot gegeven van de derde editie van de tweejaarlijkse stappenclash. Het was de welbekende Vlaamse radio- en televisiepresentator Sven Ornelis, het gezicht van de campagne overigens, die er samen met nog enkele burgemeesters en/of vertegenwoordigers van deelnemende gemeentebesturen en sportdiensten de uitdagende clash op gang trok.
Via de stappenregistratietool op de website of app van het Vlaams Instituut Gezond Leven konden alle inwoners dagelijks hun afgelegde stappen ingeven om zo hun stad of gemeente mee de titel van ‘Actiefste Stad/Gemeente’ te bezorgen.
Podiumplaats in zijn categorie
In de eindranking prijkt Herne in categorie 1 alvast op de 3de plaats na Halen en Lichtervelde. Tijdens de referentiemaand mei werden via de ‘App 10.000 stappen/Herne’ in totaal 97 inwoners geregistreerd. Zij waren goed voor niet minder dan 24.978.935 stappen oftewel 12.734 stappen per dag en per persoon.
De regionale prijsuitreiking van Logo Zenneland gebeurt op maandag 11 juni in Villa Beverbos in Wemmel. Daar worden dan de hoofdprijzen toegekend aan onder meer de gemeente met de meeste deelnemers, de warmste actie, de origineelste actie en de beste online campagne.

Ook de gemeente Herne bedacht een moedige stapper en deelnemer aan de actie met een speciale attentie. De 13-jarige Arne Magelinckx uit de Haagstraat was enige tijd geleden één van de 50 deelnemers aan de instapwandeling van het nieuw Markpad. Een onschuldige hand trok Arne’s inschrijfstrook. Hij werd meteen dan ook de winnaar van een waardevolle Activity Tracker die hij bij Electro Service Timmermans mocht gaan afhalen. Omdat ook het Timmermans-team de idee achter de 10.000 stappenclash lovenswaardig acht deed de electro-zaak daar een bijkomende en evenwaardige prijs bovenop. En zo wordt ook de 54-jarige Linda Torrekens uit de Lindestraat in de zaak op het Heldenplein verwacht voor het ophalen van haar geschenk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief