HERNE – Een Maxi Bicky Burger voor de ‘Blokkers’ in het Dominicanessenklooster

HERNE – Een Maxi Bicky Burger voor de ‘Blokkers’ in het Dominicanessenklooster

Bicky_burger_voor_blokkers___2_
HERNE – Een Maxi Bicky Burger voor de ‘Blokkers’ in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Bicky_burger_voor_blokkers___1_
Nog tot en met vrijdag 29 juni kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne en omgeving terecht in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden te komen studeren - © Deschuyffeleer
 

Nog tot en met vrijdag 29 juni kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne en omgeving terecht in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden te komen studeren. Die opportuniteit wordt hen door het gemeentebestuur graag aangeboden en kadert in het project ‘Blokspot’ dat twee jaar terug her en der in het Pajottenland werd gelanceerd.

Het project blijkt in goede aarde te vallen. Zo is het Dominicanessenklooster al van bij het begin goed voor telkens een aanzienlijk aantal studenten. Vandaag waren dat er 14. Overeenkomstig de wens van de gebruikers is de locatie nu overigens ook dagelijks toegankelijk van 8 tot 22 u. Om de dorst te lessen is er een koffieautomaat en om de spieren soepel te houden wacht een pingpongtafel de sportievelingen op.
‘Blokken’ in het Dominicanessenklooster heeft zo zijn voordelen! Goed bereikbaar, een rustige omgeving, een koele studieplek, geen afleiding, een mooie en ruime tuin en …. van tijd tot tijd een leuke verrassing. Die kwam er   vandaag van Hans Steurbaut en Liesbeth Alaert, de uitbaters van frituur Hans en Frietje in het centrum. Stipt om 12u30 maakten zij er hun opwachting met voor alle studenten een heerlijke Belgische Maxi Bicky Burger. “Iedere middag zien wij steevast in onze frituur een aantal van deze studenten aanschuiven voor friet en snacks. Hans en ik vonden het dan ook een leuk idee hen op hun beurt eens te verwennen met een aan huis geleverde kant-en-klare Bicky Burger. Gezien de snelheid waarmee het goedje naar binnen ging mogen we gerust besluiten dat het hen heeft gesmaakt”, duidde Liesbeth het opzet van hun fel gewaardeerd initiatief.
Niel, Margaux, Ysys, Lenert, Tibo, Toon, Lucas, Lode, Senne, Pieter-Jan, Emma, Sarah en Dieter waren de milde schenkers dan ook bijzonder dankbaar.
Na het spijzen van de inwendige mens was het alleszins terug tijd om de studie te hervatten want energietechnoloog, communicatiewetenschapper, psycholoog, laborant, burgerlijk-, industrieel- en handelsingenieur, taal- en letterkundige, elektro-mechanieker, geschiedkundige, interieurarchitect of bestuurskundige word je immers niet zomaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief