HERNE – Wielerclub Jong & Oud neemt deel aan Climbing for Live t.v.v. de Mucovereniging

HERNE – Wielerclub Jong & Oud neemt deel aan Climbing for Live t.v.v. de Mucovereniging

Logo_bewegen_voor_adem
HERNE – Wielerclub Jong & Oud neemt deel aan Climbing for Live t.v.v. de Mucovereniging - Foto ingezonden
 
A5_-_afbeelding_-_samen_bewegen_voor_adem-01
HERNE – Wielerclub Jong & Oud neemt deel aan Climbing for Live t.v.v. de Mucovereniging - Foto ingezonden
 

Op zaterdag 16 juni tarten 13 leden van wielerclub Jong & Oud de legendarische flanken van de mythische Stelvio in Italië voor het goede doel. Stefan Vanaudenhove, één van hen, wil er zelfs een heus huzarenstukje van maken door de uitdagende beklimming te doen op een … éénwieler. De Passo dello Stelvio is een organisatie van Golazo Sports vanuit het wondermooie dorpje Bormio. Het driedaags evenement, waarbij het dorpje dan haast volledig Belgisch kleurt, biedt gepassioneerde en beginnende fietsers niet alleen een mooi uitgebalanceerd programma aan maar steunt daarbij ook nog de strijd tegen astma en mucoviscidose. En om dat laatste draait het ook in het bijzonder bij de vermetele deelnemers van Jong & Oud.

De Passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Die ‘Passo’ is vooral bekend van de heroïsche bergetappes in de Giro, de Ronde van Italië. De Stelvio (2.758m hoog) is één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen en werd voor de eerste keer in de Giro beklommen in 1953. Fausto Coppi kwam er toen als eerste boven. Memorabel blijft alleszins ook de ritoverwinning van onze Thomas De Gendt op die Stelvio in de Giro van 2012.
Steunen kan  
“Met onze deelname aan Climbing For Life willen we mee geld inzamelen ten voordele van de Mucovereniging, een vereniging waar een gezin binnen onze club heel wat steun aan heeft”, zegt woordvoerder Marc Vanaudenhove, overigens ook één van de initiatiefnemers. “Op 18 mei 2017, exact dag op dag 20 jaar nadat ons clublid Thierry en Liesbeth een koppel werden, kregen zij de diagnose dat hun kleine meid Fenna mucoviscidose heeft. Je zou twee keer van toeval kunnen spreken, maar het is gewoon de realiteit. Hun wereld werd dan ook flink door elkaar geschud. Vandaag doen ze, samen met grote zus Ina, alles om Fenna zo goed mogelijk te verzorgen en dagelijks de gepaste medische zorgen te geven zodat ze een zo normaal mogelijk leven kan leiden. Voorlopig is muco nog niet te genezen, maar de wetenschappelijke evolutie geeft hoop”.
“De dagelijkse behandeling is intens en zwaar. Alle omkadering en steun zijn van groot belang voor een beter, langer en gelukkiger leven voor iedere mucopatiënt. De Mucovereniging biedt in deze strijd een grote ondersteuning op allerlei vlakken. Dit alles kost natuurlijk ook handenvol geld. Wie graag wil kan ons alleszins al een duwtje in de rug geven door een financiële bijdrage, fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro, te leveren ten voordele van de Mucovereniging onder   https://act.muco.be/project/15062 ”, nodigen Marc Vanaudenhove en de overige leden van de wierlerclub alvast alle meevoelende gulle sympathisanten graag uit.
Samen bewegen voor Adem
Verder organiseert Jong & Oud ook nog op zondag 30 september vanuit de sporthal De Hernekouter  ‘Samen bewegen voor Adem’, een groots opgezette organisatie met wandel- en fietstochten met alle bijhorende randanimatie en dit eveneens ten voordele van de Mucovereniging.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019

archief