HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen

HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen

Michel_chrispeels___2_
HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Michel_chrispeels___1_
HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Michel_chrispeels___3_
HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Michel_chrispeels___4_
HERNE – Gemeentewerkman Michel Chrispeels na 31 jaar met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Per 1 augustus gaat Michel Chrispeels na 31 jaar gemeentearbeider te zijn geweest officieel met pensioen. Het gemeentebestuur en zijn collega’s hielden er aan om hem al vandaag op zijn laatste werkdag uit te wuiven met een speciale attentie. Het was burgemeester Kris Poelaert die in het gezelschap van vele collega’s van Michel de grote waardering voor zijn jarenlange inzet mocht uitspreken. De gezellige bijeenkomst werd afgerond met een broodjesmaal.

Voor Michel (60) was 1 januari 1987 zijn eerste officiële werkdag ‘aan de gemeente’: “In die tijd hadden we veel meer handenarbeid te verrichten dan nu. Zo was ik ook grafdelver voor de kerkhoven in Sint-Pieters-Kapelle, Kokejane en ook zowel op het oude als het nieuwe kerkhof van Herne. De komst van de machines heeft mettertijd ook het werk van de gemeentewerkmannen veel lichter gemaakt. Die 31 jaar heb ik altijd graag gewerkt en samen met mijn collega’s hebben wij buiten het werken ook veel plezier en leute gekend”.
Steeds voluit voor zijn gemeente
In zijn dankwoord gaf burgemeester Kris Poelaert dat op pensioen gaan altijd ‘een beetje afscheid nemen’ met zich meebrengt: “Onze gemeente heeft alvast met Michel al die jaren een werknemer gekend die nooit klaagde, die nooit de hoge viool speelde maar zich wel steevast voluit gaf om zijn gemeente ten volle van dienst te zijn. Niet alleen als gemeentearbeider hebben wij veel respect voor Michel maar ook als vrijwilliger op en rond onze voetbalvelden is hij aan de ene kant een graag gezien iemand en aan de andere kant een gevreesde opzichter. Het is dan ook Michel die er voor zorgt dat onze sportlui, van klein tot groot, respect betonen voor de sportinfrastructuur en er voor zorgt dat onder meer modderschoenen en andere troep niet thuishoren in de lokalen. Michel is bovendien een betrouwbaar persoon die de betrokken diensten ervan verwittigt als er in het sportcomplex wat verkeerd loopt of dreigt verkeert te lopen. In die zin hopen we nog jaren op hem te mogen rekenen”.
Na Frank Van den Broeck en Patrick Somers is Michel thans al de derde afzwaaier die dit jaar binnen het gemeentebestuur van een feestelijk moment heeft mogen genieten. Burgemeester Kris Poelaert: “Tot nu werden onze medewerkers die op pensioen gingen telkens in de schijnwerpers gezet tijdens onze nieuwjaarsontvangst. De initiatiefnemers van deze bijeenkomst vonden echter terecht dat er op dat moment maar weinig tijd is om bij die pensionering stil blijven te staan en dat die gebeurtenis dan ook niet volledig tot haar recht kwam. Zodoende hebben wij beslist om naast de officiële overhandiging van de bloemen en geschenken die traditiegetrouw blijft doorgaan op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie nu ook iedere pensionering te laten uitlopen in een feestmoment met de collega’s. Zodoende kunnen we hen dan ook volwaardig bedanken en uitzwaaien”.
Voor dit jaar heeft de burgemeester alvast geen weet van nog andere werkkrachten die zouden met pensioen gaan. In de wandelgangen wordt wel echter gewag gemaakt dat Luc Segers en Cecile Gierts in 2019 hun actieve loopbaan zouden beëindigen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief