HERNE - Vlaanderen feest en … Herfelingen feest mee!

C21

HERNE - Vlaanderen feest en … Herfelingen feest mee!

Vlaanderen_feest_in_herfelingen_2018
HERNE - Vlaanderen feest en … Herfelingen feest mee! - © Deschuyffeleer
 

Mede ter vervanging van de teloorgegane kermis organiseert de Herfelingse dorpsgemeenschap in samenwerking met het gemeentebestuur op zondag 1 juli vanaf 13u30 een zomers ‘Gezellig Buurtfeest’ in de schaduw van de St-Niklaas. Herfelingen feest dan ook mee in het kader van ‘Vlaanderen Feest’, het initiatief voor het feest van de Vlaamse gemeenschap in die periode.

“Met ons ‘Gezellig Buurtfeest’ willen de organisatoren onder meer alle straten van het dorp verenigen en elkaar laten uitdagen in een drie***-petanquetornooi”, zegt Lutgarde Cochez, één van de promotoren van het gebeuren. “Elke straat kan daartoe één of meerdere ploegen samenstellen. Elke ploeg bestaat daarbij uit drie personen met ieder een minimum leeftijd van 16 jaar. Wie zo dicht mogelijk bij het mikballetje gooit, schakelt telkenmale zijn tegenstanders uit en wordt zo uiteindelijk gekroond tot de kampioenenstraat van Herfelingen. Leute, ambiance en spanning zijn alleszins verzekerd. En naast het tornooi is er ook nog een optreden van de fanfare”.
Wie een leuke en ontspannende zondagnamiddag, met een hoog kermisgehalte, in eigen dorp wil beleven is dan ook zeker van de partij op het gebeuren. Lekkere hapjes en fijne sfeerdrankjes horen daar uiteraard ook bij en daar kunnen de aanwezigen zich dan ook allicht ten volle in vinden aan de verschillende standjes. “Het ganse gebeuren is overigens ook een mooie gelegenheid om de dorpsgenoten met elkaar beter kennis te laten maken”, geeft een enthousiaste Lutgarde Cochez nog graag mee.
Het inschrijvingsgeld voor het speltornooi bedraagt 5€. Hierin is wel een consumptie inbegrepen.
Meer info bij Lutgarde Cochez op 0474/53.25.59.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief