HERNE maakt zich nu al op voor de doortocht van de Tour de France 2019

HERNE maakt zich nu al op voor de doortocht van de Tour de France 2019

Tdf_juni_2018__2_
Tour de France op doortocht in HERNE op zaterdag 6 juli 2019 - © Deschuyffeleer
 
Tdf_juni_2018__19_
Tour de France op doortocht in HERNE op zaterdag 6 juli 2019 - © Deschuyffeleer
 
Tdf0001
Tour de France op doortocht in HERNE op zaterdag 6 juli 2019 - © Deschuyffeleer
 

Volgend jaar zal het precies 59 jaar geleden zijn dat de Tour de France nog Herne doorkruiste. Maar op 6 juli 2019 is het dan terug zo ver. Dat meenden het gemeentebestuur en de wielerverenigingen dan ook niet zomaar aan hen te kunnen laten voorbijgaan. Dat was de insteek van een verkennende vergadering in het Dominicanessenklooster. Hierbij tekenden onder meer vertegenwoordigers present van Draisineke, de Markspurters, de Rasbeekspurters, de Smurfen, de Tulpkes evenals Jong en Oud.

De 106de editie van de Tour de France start op zaterdag 6 juli 2019 om 12 u op de Grote Markt van Brussel voor een eerste etappe over 192 kilometer. De aankomst vindt plaats aan het Koninklijk Paleis in Laken. Bij de start in Brussel gaat het meteen richting het Pajottenland om zo dan de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg in Galmaarden op te zoeken. Maar alvorens via Edingen Wallonië in te duiken richting Charleroi doen de renners na zo’n 80 km omstreeks 13u30 ook Herne aan. Vanuit de Herhout in Tollembeek volgen zij dan de Geraardsbergsesteenweg tot aan de Patriot om daar dan Edingen binnen te rijden via de Edingsesteenweg.
De trots is er, nu nog de rest
De eerste vergadering was in eerste instantie bedoeld om te polsen naar de intenties en de verwachtingen van de uitgenodigde wielerverenigingen. Her en der borrelden er immers ideeën op maar niemand had alsnog weet van concrete organisaties en zoals burgemeester Kris Poelaert het verwoordde: “De trots is er, nu nog de rest”.
In deze beginfase blijken hoofdzakelijk drie punten doorslaggevend te zijn. Gaan we voor een gezamenlijke organisatie en zo ja op welke locatie? Welke verenigingen – ook buiten het wielerlandschap - wensen deel te nemen? En ten slotte dient er ook gedacht aan het opzetten van een organisatiecomité dat de coördinatie voor zijn rekening zou nemen. De eventuele opbrengsten dan weer zouden bestemd zijn voor een nog nader te bepalen goed doel.
Alle verenigingen in de gemeente wordt dan ook alsnog de mogelijkheid gegeven hun steentje bij te dragen. Wie interesse heeft kan daartoe tijdens de kantooruren alvast contact opnemen met Carine Van de Velde (02/397.11.69 – carinevandevelde@herne.be), de coördinatrice op het niveau van het gemeentebestuur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief